Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

De hal zou naast verschillende speelautomaten ook twaalf automatische bowlingbanen krijgen.

COOL: Antwerpen krijgt grootste spelletjeshal van Europa

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Heuglijk nieuws voor de gamers onder ons: de grootste spelletjeshal van Europa komt naar Antwerpen! De stad heeft de Nederlandse speler Gamestate een vergunning verleend om een speelhal uit te baten in het UGC-complex op de Keyserlei. De hal zou naast speelautomaten ook bowlingbanen krijgen.

Fan van arcade games en bowlen? Dan is het UGC-complex op de Antwerpse Keyserlei binnenkort de place to be. Het Nederlandse bedrijf Gamestate heeft namelijk groen licht gekregen van de stad Antwerpen om er een speelhal met speelautomaten en bowlingbanen te openen.

Uit de plannen die Gazet van Antwerpen kon inkijken, blijkt dat de speelhal op het gelijkvloers zal komen, aan de zijde van de Van Ertbornstraat, en in een deel van de kelder van het bioscoopcomplex. Twee locaties waar voorheen horecazaken gevestigd waren, zouden plaatsmaken voor de speelhal. In de kelder is er plaats voorzien voor maar liefst twaalf automatische bowlingbanen, horeca en behendigheidsspelen. Het gelijkvloers zal worden omgebouwd tot een grote speelhal met allerlei arcade games oftewel speelautomaten. Wanneer de speelhal de deuren zal openen, is voorlopig niet bekend.

Gamestate is geen groentje in de speelhalwereld. Het baat reeds acht speelhallen in Nederland uit, en ook een in Brussel en een in Duitsland. Binnenkort strijkt Gamestate neer in de Poolste stad Wrocław, maar de splinternieuwe speelhal in Antwerpen zou de grootste van Europa worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '