Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Coleen Rivas, Harish Krischna & Liam Moore via Unsplash

Je vindt het Ibiza van de lage landen op amper 100 kilometer van Antwerpen.

HOTSPOT: Brouwersdam is hét paradijs voor waterratten en sunsetlovers

Hoe mooi en gezellig Nieuwpoort, Blankenberge en Knokke-Heist ook mogen zijn; deze zomer plannen wij een verlengd weekendje richting het Nederlandse Brouwersdam. De kustplaats ontpopte zich de voorbije jaren tot een waar walhalla voor waterratten en wordt door onze noorderburen als een van dé hotspots du moment beschouwd. We’re going to Brouwersdam!

Brouwersdam is een 6,5 kilometer lange dam in het Nederlandse Ouddorp die oorspronkelijk aangelegd werd om de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland met elkaar te verbinden. Het stukje paradijs ligt dus middenin het water, met de Noordzee aan de ene kant en het Grevelingenmeer aan de andere, en groeide dankzij de ligging, hippe (surf)bars en ongerepte natuurgebieden uit tot dé surfspot van de lage landen.

Mini-Ibiza

Duiken, suppen, kanoën, (wind)surfen, waterjumpen, wandelen/fietsen, zeehondjes spotten, schitterende zonsondergangen bewonderen... Wanneer zijn we weg? 😉 Met een beetje verbeelding waan je je er zelfs in Ibiza, want je kan er ook cocktails nippen bij een aantal hippe strandpaviljoenen (Strandclub Zee is met zijn eindeloze uitzicht een echte aanrader!), overnachten in een beachlodge én in de zomer worden er regelmatig gezellige festivals georganiseerd, waaronder Beachboom en Concert at SEA.

Goed om te weten: Brouwersdam ligt vrij dicht bij andere Nederlandse must-sees. Zo sta je op een klein uurtje rijden in Rotterdam, Kinderdijk en het charmante Dordrecht. Roadtripje it is, want dan kan je meteen ook alle andere kustplaatsen in Zeeland (denk: Vlissingen, Zoutelande en Domburg) van je bucketlist afvinken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '