Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ben O Bro via Unsplash

On y va?

Deze 3000 (!) kilometer lange wandelroute laat je de mooiste uithoeken van Frankrijk zien

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Meer dan 3000 kilometer wandelen én ondertussen genieten van de mooiste uitzichten en verborgen pareltjes? Sounds like a plan! Waar je daarvoor moet zijn? In Frankrijk, want daar kan je een gloednieuwe trail volgen die je hikershartje sneller doet slaan. En je beentjes stevig op de proef stelt...

Onze favoriete reisbestemming? Frankrijk! Het is dichtbij en je kan er genieten van zon, zee, lekkere wijntjes, romantische steden, verse croissants, prachtige nationale parken en een à l’aise sfeertje. En wij vonden de perfecte manier om ten volle van die combinatie te genieten: al wandelend! Je kan sinds kort namelijk een 3034 kilometer (!) lange wandeling volgen die je helemaal van Noord- naar Zuid-Frankrijk voert, veertien nationale parken doorkruist en langs meer dan 500 bezienswaardigheden loopt. On y va?

Pittig en onvergetelijk avontuur

De HexaTrek-wandeling start in de Vogezen en loopt via de landgrens en een heleboel magnifieke highlights helemaal tot in de Pyreneeën. ‘De VS hebben de Pacific Crest Trail, Nieuw-Zeeland heeft zijn Te Araroa Trail, Italië de Va’ Sentiero, en Frankrijk heeft nu de HexaTrek, een grote oversteek door de mooiste bergen van het land’, klinkt het op de website van de wandelroute. Die bestaat uit zes grote etappes: door het oosten, de Noordelijke Alpen, de Zuidelijke Alpen, Gorges en Causses, de Oostelijke Pyreneeën en de Westelijke Pyreneeën. Kortom: het is een zéér pittige trail waarvoor je volgens de website minstens drie maanden vrij moet nemen als je alle etappes wil volgen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoewel het een bergachtig en uitdagend avontuur is, beloven de bedenkers van de wandeling wel dat het vrij toegankelijk en vooral onvergetelijk is: ‘We brachten 47 GR’s samen om één doorgaande wandeling te creëren. HexaTrek stopt in de meest pittoreske dorpjes en is een reis door de wildernis, traditie, geschiedenis en Franse cultuur.’

Begint het al te kriebelen om je zelf aan (een stukje van) het avontuur te wagen? Meer informatie, de route en een interactieve kaart vind je op de website van de trail.

Meer voor op je bucketlist:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '