Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Charles Deluvio via Unsplash

Let the games begin!

MUST DOWNLOAD: 7 spelletjes voor volwassenen die jij schaamteloos kan spelen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Toegegeven, ook wij zijn soms jaloers op hoe ons kleine nichtje zich rijkelijk kan amuseren met het spelen van Angry Birds of Fruit Ninja. En aangezien er geen regel bestaat die ons verbiedt om af en toe het kind nog eens in ons naar boven te halen, zochten wij naar enkele toffe spelletjes die we schaamteloos kunnen downloaden én uitspelen. Let the games begin!

Home Design Makeover


Eerlijk? Iedereen droomt er weleens van om zijn/haar huis in een volledig nieuw jasje te steken of op z’n minst deel te nemen aan ‘Extreme Makeover: Home Edition’. Toch is dat helaas niet voor iedereen weggelegd (lees: de spaarrekening laat het niet toe) en moeten we onze interieurdromen beperken tot een bezoekje aan Ikea of de aankoop van een nieuw dekentje voor in de zetel. Tot nu, want met de app Home Design Makeover kan jij je wildste interieurplannen tóch verwezenlijken, of alleszins op je gsm-schermpje. Renoveer huizen van pasgetrouwde koppels, ga samen met hen op huizenjacht of bouw gewoon zelf het huis van je dromen!

Je kan Home Design Makeover downloaden voor Android en iOS.

Harry Potter: Hogwarts Mystery


We zijn nu eenmaal nooit, maar dan ook echt nooit, te oud voor Harry Potter. Haal dus je beste toverspreuken en bezem uit de kast en download als de bliksem – pun intended – het spelletje Harry Potter: Hogwarts Mystery. Je leert er nieuwe toverspreuken gebruiken, kan nog nooit eerder ontdekte kamers verkennen, mysteries oplossen met je klasgenoten en Zweinstein helemaal op z’n kop zetten met je baanbrekende avonturen. Daarnaast kan je – tegen de principes van de sorteerhoed in – zelf bepalen of je je bij Griffoendor of Zwadderich wil aansluiten en hoe je uniform eruitziet.

Je kan Harry Potter: Hogwarts Mystery downloaden voor Android en iOS.

Join Clash


Wie het meer heeft voor zenuwslopende spelletjes, kan Join Clash een kans geven, al kunnen we niet garanderen dat je gsm-toestel het heelhuids zal overleven. Het is een spel dat je letterlijk en figuurlijk op de tippen van je tenen laat lopen, want het is jouw doel om zoveel mogelijk teamgenoten te verzamelen en samen al lopend een avontuurlijk (en dodelijk!) parcours af te leggen. Jij bent de leider en moet iedereen naar het volgende level zien te krijgen.

Je kan Join Clash downloaden voor iOS.

Happy Color


Dat kleuren ontspannend kan werken, moeten we je waarschijnlijk allang niet meer uitleggen. Het is dan ook niet abnormaal dat er duizend-en-een verschillende apps bestaan die je op die manier kunnen doen ontstressen, maar onze favoriet is en blijft Happy Color. Zelfs de slechtste tekenaar kan met die app de meest mooie plaatjes maken en dat kan nu eenmaal een heel bevredigend effect hebben. Je krijgt verschillende mooie kleurplaten (denk: mandala’s, vlinders en bloementuinen) voorgeschoteld die je kan laten markeren met nummers zodat je zelf niet hoeft te stressen over de kleuren die je wel en niet kan gebruiken. Het resultaat is ongetwijfeld oogverblindend en o zo verslavend!

Je kan Happy Color downloaden voor Android en voor iOS.

Penguin Isle


Penguin Isle is vooral een heel ontspannend spelletje dat zelfs voor innerlijke rust kan zorgen. De bedoeling van het spel? Op een eiland een aangename leefomgeving creëren voor verschillende (überschattige) pinguïns. Hoe aangenamer de habitat, hoe meer pinguïns je kan verzamelen. Wat dat spel in godsnaam zo rustgevend maakt? Je hoeft er niet bij na te denken en er wordt tijdens het spelen zachte muziek afgespeeld om het totaalplaatje zo vredig mogelijk te maken.

Je kan Penguin Isle downloaden voor Android en voor iOS.

Criminal Case: Hidden Objects


Fan van series als ‘CSI: Crime Scene Investigation’ en ‘Criminal Minds’? Dan is het spelletje Criminal Case sowieso iets voor jou! Solliciteer bij de politie van Grimsborough en probeer samen met hen aan de hand van een aantal voorwerpen een reeks moordzaken op te lossen. Onderzoek de plaats delict voor aanwijzingen, breng verdachten binnen voor verhoor en analyseer bewijsmateriaal om de moordenaars te vinden. Schuilt er een goede detective in jou?

Je kan Criminal Case: Hidden Objects downloaden voor Android en iOS.

Brain Test: Tricky Puzzles


Is geen sudoku, Zweedse puzzel of hersenkraker veilig voor jou? Dan zal ook het verslavende spel Brain Test: Tricky Puzzles dat niet zijn. De app legt je een paar stevige doordenkers voor en het is aan jou om ze zo snel mogelijk te kraken. Het is de bedoeling om vooral out of the box te denken en de raadsels op een logische manier op te lossen. Op het einde van elke ronde kom je te weten hoeveel je IQ volgens het spel bedraagt.

Je kan Brain Test: Tricky Puzzles downloaden voor Android en iOS.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '