https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle AHA: zo moet je jouw EarPods schoonmaken

AHA: zo moet je jouw EarPods schoonmaken

Je moet ze minstens één keer per week proper maken.

Aleksander Vlad via unsplash

Fiets, wandel of loop jij ook altijd met EarPods in je oren? We kunnen je geen ongelijk geven, maar wist je dat het belangrijk is om ze na die fysieke arbeid ook proper te maken? Stofjes en je oorsmeer kunnen de luidsprekers namelijk blokkeren, waardoor je geluidskwaliteit afneemt. Maar hoe moet je die EarPods eigenlijk schoonmaken?

Toegegeven, wij leggen onze oortjes na een uurtje zwoegen in de fitness of het kijken van onze favoriete serie op de trein ook gewoon zonder nadenken terug op de kast of in onze handtas. Niet zo proper, en volgens dokter Google zeker niet goed voor je EarPods. Apple raadt namelijk aan om ze minstens één keer per week schoon te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij leggen het uit!

Zo doe je het goed

Gebruik eerst een droge en pluisvrije doek om de buitenkant van de EarPods voorzichtig te kuisen. Gebruik daarna een droog wattenstaafje om de luidspreker te reinigen. Verwijder met het wattenstaafje de smurrie – ja, die uit je oren – die op de luidsprekers hangt/plakt. Krijg je het maar niet proper? Probeer dan eens met een schone, droge tandenborstel met zachte haren voorzichtig over de luidsprekers te wrijven om het laatste vuil te verwijderen.

Kom vooral niet in de verleiding om je AirPods met water schoon te maken. Volgens Apple zijn de oortjes namelijk waterbestendig, maar niet waterdicht. Daarom is het geen goed idee om ze in water onder te dompelen. Komen je oortjes toch in contact met een beetje regen of zweet? Droog ze dan met een microvezeldoek en gebruik ze pas als ze weer volledig droog zijn. You’re welcome!

Lees ook: