https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In de video vertelt een huilende Sinéad over haar psychische aandoeningen en zelfmoordneigingen

Fans bezorgd om Sinéad O’Connor nadat onrustwekkende video viraal gaat

De redactie

Fans van Sinéad O’Connor (50) zijn bezorgd om de Ierse zangeres nadat ze een twaalf minuten durende video op Facebook plaatste waarin ze al huilend vertelt over haar psychische aandoeningen en zelfmoordneigingen.

‘Mijn therapeut is de enige reden waarom ik nog in leven ben’


In het filmpje, dat vrijdagnacht op Facebook werd gepost, vertelt een emotionele Sinéad O’Connor (rechts op onderstaande foto in 1989) dat ze momenteel in een motel woont in New Jersey en dat haar therapeut de enige reden is waarom ze nog in leven is.

In juni vorig jaar dreigde de Ierse zangeres, bekend van de Princecover ‘Nothing Compares 2 U’ uit 1990, al een keer uit het leven te stappen. Dat bleek uit een geluidsopname die de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ wist te bemachtigen waarin de 50-jarige zangeres aan de telefoon met een familielid dreigt van een brug te springen.

‘Mentale aandoeningen zijn zoals drugs’


O’Connor kampt al jaren met een bipolaire stoornis waarmee ze in het verleden meermaals in het nieuws kwam. In de video van vrijdag vertelt ze hoe het is om met mentale problemen te leven.

 

‘Mentale aandoeningen zijn als drugs: ze geven niets om wie je bent. Maar wat nog erger is, is het stigma. Mensen die van je zouden moeten houden en voor je zouden moeten zorgen, behandelen je alsof je niks bent.’

Mensen die van je zouden moeten houden en voor je zouden moeten zorgen, behandelen je alsof je niks bent.


Fans van de getroebleerde zangeres maken zich grote zorgen. Een vriend van O’Connor kreeg van haar de toestemming om vandaag een bericht op haar Facebookpagina te plaatsen waarin hij laat weten dat de zangeres uit Dublin veilig is en geen zelfmoordneigingen heeft.

Sinéad was vier keer getrouwd en heeft vier kinderen tussen 11 en 30 jaar oud en een kleinkind van twee. In de video zegt ze zich enorm eenzaam te voelen sinds ze de voogdij over haar jongste zoon verloor. In mei dit jaar besliste de Ierse kinderbescherming het kind bij haar weg te halen. Ze liet in de media weten dat de organisatie ‘de dood van een beroemdheid op haar geweten zou hebben als het besluit niet werd ingetrokken’.

Bron: Linda


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content