Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© <a href="http://www.thekitchn.com/10-surprising-things-you-can-clean-in-the-dishwasher-243477" target="_blank">The Kitchen</a>

Wie had dat ooit gedacht!

SAY WHAT: deze 10 verrassende voorwerpen kan je schoonmaken in de vaatwasmachine

Aaah, de vaatwasser. Een geschenk uit de hemel voor menig gezin (en single, laten we eerlijk zijn). Maar wist je dat je veel meer kan schoonmaken in de afwasmachine dan enkel servies en bestek? Zoals deze 10 verrassende voorwerpen bijvoorbeeld. 

1. Petten

Al dat hoofdzweet! Stel je vaatwasmachine in op de laagst mogelijke temperatuur en schakel de droogfunctie uit, die kan de pet namelijk beschadigen. 
 

2. Afdekplaatjes voor je lichtschakelaar

Als je ooit de afdekplaatjes van je lichtschakelaars verwijderde vooraleer te schilderen, weet je hoe vuil die dingen kunnen worden. Vijs ze een maal per jaar los en maak ze goed schoon in de afwasmachine. Berg de vijzen goed op zodat je ze niet kwijtspeelt! 
 

3. Haarborstel

Gebruik je vingers om zoveel mogelijk haartjes uit je borstel te verwijderen (je wil niet dat ze je afvoerbuis verstoppen), en plaats je borstel dan in de vaatwasser. Alle achtergebleven stof en pluis zal na een wasbeurt verdwenen zijn. 
 

4. Slippers

Draag jij in de zomer ook enkel plastic slippers? Dan zal je wel weten hoe vuil ze eruit kunnen zien aan het eind van de vakantie. Was je slippers in de vaatwasser en je zal zien dat ze er als nieuw weer uitkomen. 
 

slippers

 

5. Plastic vetplantjes

Er is niets zo onmogelijk als valse vetplantjes afstoffen, zeker in de plooien. Gelukkig kan de afwasmachine er wél aan.
 

6. Sponsjes

Een populaire kitchen hack is je sponsjes in de microgolfoven plaatsen om ze te reinigen, maar aangezien de sponsjes op die manier vuur kunnen vatten, lijkt ons dat geen goed idee. Een veiligere optie? Ze samen met je bestek en servies in de vaatwasmachine steken. 
 

7. Plastic speelgoed

Mama’s, deze is voor jullie: plastic speelgoed – dat geen batterijen bevat – kan perfect schoongemaakt worden in de afwasmachine. 
 

8. Ovenwanten uit silicoon

Alles wat uit silicoon bestaat mag in de vaatwasser. Handig!
 

9. Schabben uit de koelkast

Je zou ze uit je koelkast kunnen halen en als een gek beginnen schrobben, of je kan ze simpelweg in de vaatwasser stoppen. Kleine schabben kan je gewoon rechtzetten zoals een bord, grote schabben leg je het best horizontaal onderaan in de afwasmachine
 

koelkast

 

10. Keramische deurknoppen

Gezien je deuren en schuiven dagelijks opent, kan je vast nagaan hoeveel bacteriën er intussen aan plakken. Maak ze niet schoon met een tandenborstel, maar vijs ze los en leg ze in het bestekbakje van je vaatwasmachine. Simple comme bonjour!
Bron: The Kitchen
 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '