Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
lenteschoonmaak kleerkast
© Pexels

Hoog tijd om die mesthoop weer eens aan te pakken!

Lenteschoonmaak in je kleerkast? Met deze tips gaat het een stuk vlotter

De redactie

Eindelijk, lente! Dat betekent dat onze jaarlijkse lenteschoonmaak aangebroken is. Nu hoef je niet je hele huishouden in één keer aan te pakken. Beter is om alles in verschillende categorieën op te delen en vandaag beginnen we alvast met het iets leukere werk: je kleerkast.

We stellen opruimen in het algemeen vaak uit, maar als het op onze kleerkast aankomt, durven we vaak wat langer de andere kant uit te kijken. Kleding weggooien of doneren is nu eenmaal vaak iets moeilijker. Die ene trui komt namelijk binnen een paar seizoenen misschien wel weer in de mode en binnen enkele maanden past die ene te krappe jeans vast weer wel. Alleen verlies je zo al snel het overzicht van wat je allemaal in je kledingkast hangen hebt. Hoog tijd dus voor een lenteschoonmaak en wij helpen je (en onszelf) alvast op weg met een aantal makkelijke richtlijnen.

Wees streng voor jezelf

Verdeel je kleren in drie categorieën. Beginnen doen we met de makkelijkste stapel, namelijk de kleren die je recent nog gedragen hebt. Deze mogen gewoon weer netjes de kast in. Vervolgens ga je nakijken welke stukken versleten zijn. Zit er ergens een klein gaatje in dat je zelf niet kan maken? Breng ze dan naar een kledingcontainer als ze toch nog in goede staat zijn. De laatste stapel is voor kleren die je al lang niet meer gedragen hebt. Ja, ook voor ons is het moeilijk om afscheid te nemen van het T-shirt waar we zes jaar geleden onze eerste date in hadden. Maar het moet. Je kan bovendien proberen om ze via apps tweedehands te verkopen. Wie weet verdien je er op deze manier nog iets aan!

Deel je kast opnieuw in

Voor je alles weer in je kast gaat hangen, maak je alles eventjes schoon. Ga overal met een vochtige doek over en je zal zien dat er op sommige plekken wel wat stof tevoorschijn komt. Eens alles proper is, kan je je kleerkast beginnen (her)organiseren. Kies een systeem dat voor jou werkt. Zo kan je je stukken op gelegenheid sorteren, maar ook op soort of op kleur. Probeer wel om vast te houden aan de indeling die je gekozen hebt. Zo vind je makkelijker bepaalde items terug en blijft alles ordelijk.

Laatste loodjes

Onze kledij is vaak het grootste deel van onze garderobe, maar maak van de gelegenheid gebruik om ook even door je accessoires te gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan handtassen, sjaals, zonnebrillen en schoenen. Hoogstwaarschijnlijk heb je ook wat sneakers die versleten zijn of die je al een tijdje niet meer gedragen hebt. Je accessoires zoals je juwelen kan je bijvoorbeeld handig opbergen in een aantal leuke doosjes. Het kost je misschien een namiddag werk, maar wedden dat je je achteraf opgelucht voelt?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '