Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Hier zijn de eerste foto's van dé jurk!

FIRST LOOK: prins Harry en Meghan Markle stralen als nooit tevoren op hun huwelijksdag

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Vandaag is het D-day voor prins Harry (33) en Meghan Markle (36). De voormalige actrice arriveerde zonet bij St George’s Chapel in Windsor om er haar jawoord te geven aan de Britse prins. Dankzij de horde paparazzi konden we alvast een eerste glimp opvangen van Meghans jurk.


Hun fans kijken al maandenlang uit naar dit moment, maar vandaag is het eindelijk zover. Prins Harry (33) en Meghan Markle (36) treden as we speak in het huwelijk in St George’s Chapel, gelegen op het domein van Windsor Castle in Londen. Het is dezelfde kerk waar Harry in 1984 gedoopt werd toen hij drie maanden oud was.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Harry en William in parade-uniform


Zoals de eeuwenoude traditie het voorschrijft, brachten Meghan en Harry afgelopen nacht apart door. De Britse prins – in een parade-uniform van de Blues and Royals, een regiment van de Britse Household Cavalerie – verbleef samen met zijn broer en getuige prins William (35) in het Coworth Park hotel in Windsor, terwijl Meghan en haar moeder Doria Ragland (61) – in Oscar de la Renta – logeerden in het Cliveden House hotel.

De bruid arriveerde zonet bij St George’s Chapel in Windsor samen met twee van haar tien bruidsmeisjes en – jonkers, Brian en John Mulroney, de tweeling van bestie Jessica Mulroney.

Samen met de acht andere bruidskindjes betrad ze de kerk, waarna schoonvader prins Charles (69) haar arm nam en zijn schoondochter naar het altaar begeleidde.

Dankzij de horde fotografen konden we alvast een eerste glimp opvangen van haar bruidsjurk, ontworpen door Clare Waight Keller van Givenchy. Meghans diamanten tiara werd in 1893 geschonken aan koningin Mary en is nu in bezit van Harry’s oma koningin Elizabeth.

Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


Royal wedding: Harry & Meghan


[td_smart_list_end]

Rit met de koets doorheen Windsor om 14u


De huwelijksceremonie ging zonet van start om 13 uur (Belgische tijd) en zal een uur duren. Vervolgens zal het kersverse echtpaar gedurende een half uur met een koets door de straten van Windsor rijden. Daarna volgt er een receptie in St. George’s Hall op uitnodiging van Harry’s grootmoeder Queen Elizabeth (92).

Later op de avond zal Harry’s vader prins Charles een diner houden in het Frogmore House waarop enkel dichte vrienden en familie van het pasgetrouwde koppel zijn uitgenodigd. Verwacht geen saaie bedoening. Harry en Meghan zouden naar verluidt om een avondfeest met tiki-thema hebben gevraagd, inclusief foodtrucks, bier én tropische cocktails.

Het diner zal allesbehalve saai zijn. Harry en Meghan opteerden voor een avondfeest met tiki-thema, inclusief foodtrucks en tropische cocktails.


Helaas zijn er geen persfotografen toegelaten op het avondfeest. Meer nog: alle gasten zullen hoogstwaarschijnlijk hun telefoon moeten inleveren voor ze Frogmore House betreden zodat er zeker geen foto’s of filmpjes van de avond naar de pers kunnen worden gelekt.

Nog meer Harry & Meghan: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '