Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Herkenbaar? Laat ons hier weten hoe het met jouw overuren zit!

ONDERZOEK: kwart van de Vlamingen krijgt overuren niet gecompenseerd

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Kan jij het ’s avonds ook niet laten om nog ‘snel snel’ je werkmails te checken? Dan ben je niet alleen, want maar liefst 39 % van de Vlamingen heeft te weinig tijd om zijn werk tijdens de werkuren rond te krijgen. Herkenbaar?

Gebruik je die zaterdagavond niet om gezellig een filmpje te kijken, maar wel om mails te beantwoorden of kleine taakjes af te werken waar je op het werk geen tijd voor had? Uit een onderzoek van het bedrijf Protime, dat zich specialiseert in werkplanning, blijkt dat dat voor bijna vier werknemers op tien het geval is. Wat nog opvallender is? Ruim een kwart van die werknemers geeft aan dat ze geen compensatie krijgen voor die extra werkuren.

En daar blijft het jammer genoeg niet bij. Bij amper 28 % van de werknemers worden die overuren geregistreerd. Bij evenveel werknemers wordt alleen hun aanwezigheid vastgesteld en bij 18 % dan weer enkel hun gewerkte tijd. Bij maar liefst een vijfde van de respondenten wordt helemaal niks geregistreerd.

Volgens de respondenten is het onrealistisch om hun taken in vijf dagen af te werken, met overuren tot gevolg. Ze willen dat in de toekomst graag anders zien en vragen voor meer inzicht in de tijd die aan een taak wordt gespendeerd. En jij? Hoe zit het met jouw overuren?

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '