Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vrt

'Tijdens corona ben ik moeder geworden en daardoor ben ik nóg meer dan ooit over de impact van pesten beginnen denken.'

De Move tegen pesten is terug: STIP IT opnieuw samen met Nora Gharib en Sarah Mouhamou

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Voor het vierde jaar op een rij heet de Move tegen pesten STIP IT. Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten slaan voor de negende keer de handen in elkaar en overal in Vlaanderen zullen we weer vier stippen zien verschijnen. Nora Gharib en Sarah Mouhamou zijn opnieuw het boegbeeld van de actie.


In het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, die van 5 tot 12 februari plaatsvindt, lanceert Ketnet zijn campagne STIP IT, waar Nora Gharib en Sarah Mouhamou opnieuw de gezichten van zijn. De campagne ligt Nora dit jaar extra nauw aan het hart, aangezien ze in juni 2020 beviel van haar eerste kindje. ‘Tijdens corona ben ik moeder geworden en daardoor ben ik nóg meer dan ooit over de impact van pesten beginnen denken. Er is nog een weg af te leggen maar beetje bij beetje kunnen we ook pesten de wereld uit helpen’, vertelt ze in een statement.

Deze actie zorgt ervoor dat kinderen op een laagdrempelige manier aangesproken worden om op te komen tegen pesten. Net zoals vorig jaar tekent heel Vlaanderen vier stippen (Samen Tegen Iemand Pesten = STIP) op de hand en tonen ze daarmee dat ze akkoord zijn met de vier afspraken tegen pesten:

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Dagelijks programma


STIP IT wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een dagelijks programma. Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari, telkens om 18u35, vertellen kinderen tijdens het STIP IT-programma op Ketnet over hun ervaring met pesten aan Sarah Mouhamou en Nora Gharib.

Wil jij zelf meedoen aan de STIP IT-actie? Ga dan akkoord met de afspraken door vier stippen op je hand te zetten, neem hier een foto van, surf naar Ketnet.be, upload je foto op de kaart. Hiermee beloof je plechtig je aan deze vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan.

Naast het delen en uploaden van een foto met vier stippen, wordt er ook dit jaar opnieuw aangemoedigd om de vier stippen ook op straat te verspreiden. Let wel: op plaatsen waar het mag. Wil jij een gebakje met vier stippen geven aan iemand of gewoon aan jezelf? Ketnet doet opnieuw beroep op een deel van de Vlaamse bakkers. Kijk bij de bakkers in jouw buurt dus uit naar gebakjes met vier stippen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '