Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ze blikt terug op haar carrière en vertelt eerlijk over haar mentale gezondheid: 'Schaam je niet om hulp te vragen.'

Spice Girl Mel C brengt autobiografie uit: ‘Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Melanie Chisholm (48), die we allemaal kennen als Mel C of Sporty Spice uit de Britse meidengroep Spice Girls, brengt dit jaar nog haar autobiografie ‘Who I Am: My Story’ uit. Op Instagram vertelt ze zelf dat het over het begin van haar carrière als Spice Girl zal gaan tot waar ze vandaag staat als mama en zo veel meer.

Het is in 1993 dat de muziekgroep Spice Girls het startschot kreeg en sindsdien ontzettend beroemd werd met nummers als ‘Wannabe’, ‘Say You’ll Be There’ en ‘Stop’. Hoewel het vijftal het ontzettend goed deed, leek het voor Melanie ook moeilijk om continu in de schijnwerpers te staan. Op Instagram deelt ze dat ze eindelijk klaar is om haar verhaal te vertellen, en dat doet ze met niets minder dan een autobiografisch boek ‘Who I Am’.

Laag zelfbeeld en depressie

In het boek neemt ze haar fans mee naar haar jeugdjaren. Ze groeide op in het noordwesten van Engeland en werd onder meer geconfronteerd met pestgedrag. Maar haar carrière als lid van de Spice Girls, een van de meest bekende meidengroepen uit de geschiedenis, komt uiteraard ook aan bod, samen met alle obstakels die daarmee gepaard gingen. Zo vertelt ze onder andere hoe moeilijk het was om in de schijnwerpers te leven en hoe ze lang worstelde met een laag zelfbeeld.

We hebben allemaal problemen en kopzorgen. Maar mensen hebben elkaar nodig.

Mel C

Zo’n twintig jaar geleden werd Mel C al gediagnosticeerd met depressie en een eetstoornis, waar ze zelf al open over sprak in The Graham Norton Radio Show. Ze moedigde haar fans toen aan om over je mentale gezondheid te spreken: ‘Het is zo belangrijk om hulp te vragen en je daar niet voor te schamen. We hebben allemaal problemen en kopzorgen. Maar mensen hebben elkaar nodig.’ Naast haar mentaal welzijn zal ze het ook hebben over haar pad als soloartiest en rol als mama.

Opgelucht en opgewonden

Mel C is alvast dolenthousiast om haar verhaal eindelijk te delen in de autobiografie ‘Who I Am: My Story’. ‘Het heeft ongelooflijk lang geduurd, maar nu ben ik klaar om mijn verhaal te vertellen‘, schrijft ze bij haar aankondiging op Instagram.

‘De afgelopen jaren heb ik kunnen nadenken over mijn ongelooflijke carrière en de enorme obstakels die ik heb weten te overwinnen. Nu ben ik zo opgelucht én opgewonden om mijn ervaringen met jullie te kunnen delen!’, laat Melanie weten. We zijn alvast benieuwd, maar we zullen tot september 2022 moeten wachten vooraleer we het boek in handen kunnen krijgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '