https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

'Je hebt net een kindje op de wereld gezet en krijgt bijzonder veel commentaar. Dan kan je emmer op een gegeven moment weleens overlopen.'

Meghan Markle barst tijdens interview in tranen uit: ‘Het gaat helemaal niet zo goed met mij’

Jolien Meremans

Dat Meghan Markle (38) het af en toe moeilijk heeft om haar rol als hertogin te spelen, staat als een paal boven water. Sinds de voormalige ‘Suits’-actrice vorig jaar met prins Harry in het huwelijksbootje stapte, wordt ze door Britse journalisten en tabloids geviseerd én zwaar onder vuur genomen. De rake opmerkingen laten haar niet koud, integendeel. De actrice kon tijdens de opnames van de documentaire ‘Harry & Meghan: An African Journey’ met moeite haar tranen verbijten.


En het is niet alleen Meghan die het moeilijk heeft om in de spotlight te staan, want ook prins Harry schermt zich steeds vaker af van de media én neemt de bemoeienissen van de tabloids bijzonder serieus. Zo serieus zelfs dat hij het roddelblad The Mail On Sunday voor de rechter daagt, omdat zij verkeerde informatie en leugens over de hertogin zouden verspreiden. In een emotionele open brief schreef hij zelfs dat hij schrik heeft om Meghan, net zoals zijn mama prinses Diana, te verliezen.

En die angst is terecht, want in de eerste beelden van de documentaire ‘Harry & Meghan: An African Journey’ is te zien hoe Meghan tijdens een interview in tranen uitbarst en toegeeft dat ze zich helemaal niet zo goed in haar vel voelt sinds ze een koppel vormt met Harry. ‘Er zijn niet veel mensen die mij vragen of het wel goed gaat met mij. En neen, achter de schermen voel ik mij helemaal niet zo goed’, vertelt ze openhartig.

Rol als mama


Meghan liet ook vallen dat ze vooral tijdens en na haar zwangerschap van het kleine prinsje Archie heel wat mentale schade heeft opgelopen. ‘Elke vrouw is kwetsbaar, en al zeker als ze zwanger is. Dus dat was echt een uitdaging om tijdens die periode met de pers om te gaan. Je hebt net een kindje op de wereld gezet en dan kan je emmer op een gegeven moment weleens overlopen. Je gooit ook die problemen dan maar op een grote hoop, terwijl je probeert om een nieuwe mama of een pasgetrouwde vrouw te zijn.’

En ook Harry benadrukt dat hij het moeilijk heeft met de manier waarop de pers met hen omgaat. ‘Elke keer als ik een camera zie, elke keer als ik een klik hoor en elke keer als ik een flits zie, brengt het me meteen terug naar dat moment. Het moment waarop ik te horen kreeg dat mijn mama er niet maar was. Ik heb dus eerder een slechte dan een goede herinnering aan haar. Met mijn rol en de druk die daarbij komt kijken, word ik helaas continu aan die gebeurtenis herinnerd. 22 jaar later sta ik hier nu om af te werken waar zij ooit aan begonnen is en dat maakt het met de gebeurtenissen van het afgelopen jaar bijzonder emotioneel’, aldus Harry.

Hoewel de eerste beelden van de documentaire heel hard aankomen, steekt het koppel niet onder stoelen of banken dat ze nog steeds heel gelukkig zijn samen en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. De beelden die tijdens hun ‘Royal African Tour’ werden verspreid zijn dan ook gewoonweg hartverwarmend. De volledige documentaire zal volgende week woensdag worden uitgezonden tijdens het VTM-programma ‘Telefacts’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content