Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIJF

Eén woord: wijnen!

7 redenen waarom wij een vriend als Martien uit ‘Chateau Meiland’ nodig hebben in ons leven

De beste tip tegen een herfstdip? Kijk naar ‘Chateau Meiland’. Geloof ons, geen betere remedie tegen de blues dan een goede portie Martien Meiland. De man kan zelfs de zuurste zuurpruim doen schaterlachen met zijn dolkomische quotes en z’n theatraal gegesticuleer. En dat is nog maar een van de redenen waarom hij onze spirit animal is.


 

1. Eén woord: wijnen.


Elf uur in de voormiddag? Volgens Martien is het nooit te vroeg om te wijnen, wijnen, wijnen! Heeft iedereen niet een vriend – of beter nog: een collega – nodig die op elk moment kan opperen: gaan we aan de wijn? Rosé, s’il vous plaît!

2. Hij is een heerlijke dramaqueen.


Bij Martien Meiland is álles over the top. Is hij blij, dan is hij extatisch. Maar o wee als je zijn kort lontje aansteekt of hij iets ziet dat hem niet aanstaat. ‘Doe niet zo vervelend!’ en ‘Vréééselijk!’ zijn dan ook zijn slagzinnen. Kortom: het is nooit saai met Mart – voor de vrienden – in de buurt.

3. Zijn Frans is hilarisch slecht.


Jij dacht dat er van jouw Franse kennis niets overblijft sinds de middelbare school? Tegenover Martien ben je een echte Parisienne. Het allerbeste is nog dat hij zich er geen moer van aantrekt dat hij er niets van bakt, en gewoon Nederlands praat wanneer hij de Franse vertaling niet kent. ‘Nouuu, ze begrijpen met toch?!’ Dat durven we te betwisten, chèr Martin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

4. Hij woont in een kasteel in Frankrijk, inclusief zwembad.


Vrienden met Martien? Dan is je volgende vakantie al geregeld. Al durven we betwijfelen of meneer Meiland zijn vrienden gratis in zijn château – lees: sjatoow – laat logeren. Hij is en blijft een Nederlander, natuurlijk...


5. Zijn side eye en eye rolls zijn onnavolgbaar.


Als we vrienden waren met Martien, vroegen we hem om een masterclass. Want niemand kan subtiel shade gooien zoals Martien het doet.6. Met Martien is de slappe lach nooit veraf.


Of hij nu een telefoontje of een winkelbezoek in gebrekkig Frans pleegt, een werkman wat te drinken aanbiedt of gewoon iets vertelt tegen de camera: Martien is altijd hilarisch. Hij moet er zelfs geen moeite voor doen.

7. Kortom: met Martien is het leven een feest.


De man is een positivo – nu ja, meestal toch -, een doorzetter, een sfeermaker, een goede vriend en vooral een geweldige wijnbuddy. Als je ’t ons vraagt, kunnen we allemaal wel een beetje Martien in ons leven gebruiken. Aangezien de man in Frankrijk woont, zullen we onze dosis Meiland via het scherm moeten krijgen. Vergeet de Kardashians, wij willen 17 seizoenen van de Meilandjes!

Je ziet ‘Chateau Meiland’ elke dinsdag om 20u35 op VIJF of online of www.vijf.be.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '