Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zou jij je nagellakcollectie kunnen opgeven voor een prins?

AHA: daarom zal je Kate Middleton nooit met nagellak zien

Was het jou ooit opgevallen dat Kate Middleton nooit, never, jamais nagellak draagt? Wel, daar is een erg goede reden voor…


Menig klein meisje droomt ervan om prinses te worden. Maar wist je dat je als royalty je nagellakcollectie vaarwel moet zeggen? Althans in Groot-Brittannië

Oesters eten, werken, stemmen, Monopoly spelen, een handtekening geven… Er bestaat een hele lijst aan regels en etiquette waaraan Kate Middleton (35) zich moet houden. Maar wist je dat de Britse prinses ook geen nagellak mag dragen?

‘Ballet Slippers’ op de koninklijke nagels sinds 1989


Geen French manicure, nail-art of felrode nagellak voor Kate, helaas. Gekleurde of valse nagels worden door het Britse hof namelijk als vulgair bestempeld. Bovendien passen neutrale nagels bij elke outfit, argumenteert het hof.

Er is maar één tint nagellak die de Britse koningin Elizabeth wil dragen.

Prijskaartje? 9,99 euro.


Als Kate dan toch nagellak zou willen dragen, is er maar één kleur die Queen Elizabeth, prins Williams oma, zou goedkeuren, en dat is het onderstaande exemplaar. De poederroze tint van het Amerikaanse label Essie luistert naar de naam ‘Ballet Slippers’. Het flesje kost een luttele 9,99 euro en kan je hier bestellen bij Bol.com.

Volgens een goede bron binnen het hof draagt de 92-jarige Elizabeth sinds 1989 (!) geen andere kleur nagellak meer. Meer nog: Essie onthulde onlangs dat de kapster van de Britse koningin hen een brief stuurde met de vraag of ze de Queen een voorraadje Ballet Slippers konden bezorgen, ‘want het is de enige kleur die Hare Majesteit op haar nagels wil.’

Kate maakte dan ook een erg goede indruk op William en Harry’s oma toen ze de roze tint op haar nagels droeg op haar huwelijksdag in 2011.

Ook Harry’s vriendin Meghan Markle, die als haar personage Rachel Zane in advocatenreeks ‘Suits’ zo goed als altijd een donkere manicure heeft, zou haar zwarte flesjes intussen hebben ingeruild voor iets subtiele kleurtjes. Een prinsessenleven, je moet er wat voor overhebben.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '