Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gentsefeesten.stad.gent

Probeer ze allemaal uit!

HOTSPOTS: 8 van de leukste pop-ups op de Gentste Feesten

Het is weer de tijd van het jaar: Gent wordt 10 dagen (of beter nachten) lang één groot feest. Zoals elk jaar schieten de pop-upbars -en restaurants als paddenstoelen uit de Gentse grond. Deze 8 tijdelijke hotspots willen wij voor geen geld missen.

Bar Pepe Omer

Remember Jan en Nele van Meme Gusta uit 'Mijn Pop-uprestaurant 2016'? Het vrolijke Gentse duo is terug van weggeweest met een pop-up bar tijdens de Gentse Feesten. Je komt naar Pepe Omer voor de heerlijke cocktails en hapjes van chef-kok Jan. Na de Gentse Feesten smijten Jan en Nele zich weer volop op de opening van de echte Meme Gusta in september.

 

Waar? Burgstraat 19, 9000 Gent, vlakbij het Gravensteen.

 

Bar Aperitivo

Van 15 tot 24 juli kan je in Bar Aperitivo terecht voor het betere aperitief (what's in a name, hé) Deze zomerbar bevindt zich in restaurant Baskuul; een statig herenhuis met een groot zonneterras. Van 17u tot 22u drink je hier vermout, negroni, gin tonic, aperol spritz, Italiaanse wijnen en huisgemaakte limonades. Als de drank naar je hoofd stijgt, zijn er ook Italiaanse gerechtjes om de alcohol te temperen. De zomerse tunes worden u gebracht door Thang, Josh Lasden, Bram Willems, Foxy Music, Steven,...

 

Waar? Godshuizenlaan 77, 9000 Gent.

 

Church

Take me to church! De Sint-Jacobskerk In Gent bedoelen we. CHURCH is een verkoelende, gastronomische pop-up die loopt van 15 tot en met 24 juli. Je kan hier dagelijks een concert oude muziek meepikken of een tocht maken angs de schatten van de kerk. En je kan hier ook – meer dan hosties – eten. Het team van Coeur Catering serveert frisse salades en lichte zomergerechten.
Schuift bij aan de tables d’amis of bestel on-the-go. CHURCH is deze week ook het perfecte plekje om even af te koelen. Hallo zomer!
 

CHURCH is tijdens de Gentse Feesten dagelijks open van 11u tot 23u. Het culturele programma is volledig gratis.
 

Waar? Bij Sint-Jacobs, 9000 Gent.
 

De garage

Flemish foodie Jason Blanckaert (J.E.F.) baat tijdens de Gentse Feesten, samen met het team van Café Gomez, een culinaire garagebox uit in de Jan Botermanstraat (zijstraat Burgstraat). Er is plaats voor zo’n 60 mensen. Voorlopig weten we alleen dat er een bar en een barbecue komt. Sounds good to us. Meer info volgt op de Facebookpagina.

 

Waar? Jan botermanstraat, 9000 Gent.

 

Mokja

Mokja betekent zoveel als ‘let’s eat’. Het is een uitnodiging om de Koreaanse keuken te ontdekken. Doe het bijvoorbeeld tijdens de Gentse Feesten. In een voormalige nachtwinkel in de Sint-Jacobsnieuwstraat kan je bij Mokja Koreaans streetfood proeven. Zeker proberen: een Mokja Slam, een broodje met pulled pork. De broodjes komen trouwens van bij Le Pain de Sebastien.

 

Waar? Sint Jacobsnieuwstraat 4, Gent 4, dicht bij de Vlasmarkt en Charlatan.

 

’t Magazijn

Tijdens de Gentse Feesten is 't Magazijn de perfecte opwarmer voor een avondje stevig feesten of een rustpunt om rustig uit te kateren. Voor het eten werden enkele getalenteerde gastkoks uitgenodigd zoals Toon Deseyne (Restaurant Alberte), Wendy Barbarin (Frans-Aziatische fusionkeuken), Fran De Roo (FRAN kookt) en Niek Pothé (Paniek!). De keuken is dagelijks open vanaf 17u. Voor de drankjes werd samengewerkt met Wijnhuis 75 voor de wijn, enkele lokale Gentse bierbrouwers en met WOLV voor thee en limonades. Verder zijn er ook cocktails en de obligatoire Irish coffee.

 

Waar? Hagelandkaai 25, 9000 Gent.

 

Brochette sur l'eau

Oververhit van al dat feesten? Ga even uitwaaien bij Brochette sur l'eau, de pop-up van bootrestaurant NOAH. Je eet hier een mix van gemarineerde spiesjes (buiten bereid op kolen), homemade dipsauzen en gezonde groentenbowls... De keuken is doorlopend open van 12u tot 22u.

 

Waar? Handelsdok, dichbij Dampoort, achter postgebouw.

 

Holy Food Market

Een must visit voor mensen die #altijdhonger hebben: de Streetfood Market by Holy Food Market aan de Ottogracht. Uit de twaalf ramen van de oude bibliotheek langs de kant van de Ottogracht wordt eten verkocht, gewoon – hop! – door het raam. Achter de vensters staan mobiele keukentjes die lekkere fingerfood en cocktails serveren. De Ottogracht wordt zo een groot en sfeervol openluchtrestaurant.

 

Waar? Ottogracht, 9000 Gent.

 

Lees ook:

HOTSPOTS: 6 van de beste saladbars in Gent

HOTSPOTS: dit zijn 5 van de leukste eetplekjes van Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste verwenadresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste vintage-adresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste boetiekjes in Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '