1. Alberte
Bij Alberte kom je voor de gezelligheid en vooral voor het lekker eten. Op het suggestiebord staan alle hors d'œuvres (kleine gerechtjes) geschreven. Je kiest er eentje (of meerdere; het is keilekker) uit en de twee chefs in de open keuken bereiden het gerecht voor je neus. Drink hier gerust ook een glas wijn. Alle wijnen komen van kleine wijnboeren. Je kan ze ook gewoon take-away kopen.
© Piet De Kersgieter
Waar? Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent
Wanneer? Diner ma-vr 17-01u / Lunch do-vrij 12-14u / zat & zon gesloten
Meer info? Alberte-gent.be
2. De Superette
Chef-kok Kobe Desramaults opende vlakbij het Zuid – in de oude Superette Edwin – De Superette. Een bakker/brood- en pizzarestaurant. Het zuurdesembrood is de absolute ster van het restaurant. De zaak wordt uitgebaat door jonge vrouwen afkomstig uit Ierland, Schotland, Nederland, Verenigde Staten en Vlaanderen. Girlpower aan de houtoven.
© Piet De Kersgieter
Waar? Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent
Wanneer? Woe-zo van 08-17u, 18u30-22u30
Meer info? Indewulf.be/desuperette
3. La Pizzeria
Piepklein, gezellig restaurantje vlakbij de cinema (reserveren!). Op de kaart staan meer dan 100 pizza's. Maar welke je ook kiest, ze zijn allemaal heerlijk: flinterdunne bodem, lekker krokant en originele smaakcombinaties. Tip: probeer de Tartufo of de Diavola Della Casa.
Waar? Tentoonstellingslaan 119, 9000 Gent
Waneer? Di-vr van 11u30-14u, 18u- 22u / Gesloten op zaterdag, zondag en maandag
Meer info? Facebookpagina La Pizzeria
4. SoepPlus
SoepPlus is het perfecte healthy lunchadresje. Als je geen zin hebt om zelf soep te maken, kom je hier een dampende kom eten. Als sidedish kies je een gezonde salade uit de rijkelijk gevulde toog. Take-away kan natuurlijk ook als je gehaast bent.
Waar? Lammerstraat 33, 9000 Gent
Wanneer? ma-vr 9u30-15u / za 11-15u
Meer info? Soepplus.be
5. Oak
In Oak staat Marcelo Ballardin achter het fornuis. Hij komt uit Brazilië, woonde 7 jaar in Amerika en kwam naar Gent om te studeren. Omdat studeren in het Nederlands niet zo eenvoudig bleek, begon Marcelo te koken. Oak werd geboren dankzij Marcelo en zijn partner Dominik D'Hooge. Je kan hier niet à la carte eten, er is enkel een vast menu. Wel eentje aan een interessante prijs: 5 gangen voor € 50. Misschien een adresje voor als je iets te vieren hebt?
© Jules August
Waar? Hoogstraat 167, 9000 Gent
Wanneer? Di van 19 tot 21u, woe tot za van 12 tot 13u30 en 19 tot 21u
Meer info? Oakgent.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier