Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Piet De Kersgieter - De Superette

Snel een tafeltje reserveren!

HOTSPOTS: dit zijn 5 van de leukste eetplekjes van Gent

In Gent rijzen restaurants als paddestoelen uit de grond. Wij leiden jou door het culinaire doolhof naar vijf van de leukste eetplekjes in de Leiestad.

1. Alberte

Bij Alberte kom  je voor de gezelligheid en vooral voor het lekker eten. Op het suggestiebord staan alle hors d'œuvres (kleine gerechtjes) geschreven. Je kiest er eentje (of meerdere; het is keilekker) uit en de twee chefs in de open keuken bereiden het gerecht voor je neus. Drink hier gerust ook een glas wijn. Alle wijnen komen van kleine wijnboeren. Je kan ze ook gewoon take-away kopen.
 

Eetplekjes Gent

© Piet De Kersgieter

 

Waar? Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent

Wanneer? Diner ma-vr 17-01u / Lunch do-vrij 12-14u / zat & zon gesloten

Meer info? Alberte-gent.be

 

2. De Superette

Chef-kok Kobe Desramaults opende vlakbij het Zuid – in de oude Superette Edwin – De Superette. Een bakker/brood- en pizzarestaurant. Het zuurdesembrood is de absolute ster van het restaurant. De zaak wordt uitgebaat door jonge vrouwen afkomstig uit Ierland, Schotland, Nederland, Verenigde Staten en Vlaanderen. Girlpower aan de houtoven.

Eetplekjes Gent

© Piet De Kersgieter

 

Waar? Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent

Wanneer? Woe-zo van 08-17u, 18u30-22u30

Meer info? Indewulf.be/desuperette

 

3. La Pizzeria

Piepklein, gezellig restaurantje vlakbij de cinema (reserveren!). Op de kaart staan meer dan 100 pizza's. Maar welke je ook kiest, ze zijn allemaal heerlijk: flinterdunne bodem, lekker krokant en originele smaakcombinaties. Tip: probeer de Tartufo of de Diavola Della Casa.
 

Eetplekjes Gent

© La Pizzeria

Waar? Tentoonstellingslaan 119, 9000 Gent

Waneer? Di-vr van 11u30-14u, 18u- 22u / Gesloten op zaterdag, zondag en maandag

Meer info? Facebookpagina La Pizzeria

 

4. SoepPlus

SoepPlus is het perfecte healthy lunchadresje. Als je geen zin hebt om zelf soep te maken, kom je hier een dampende kom eten. Als sidedish kies je een gezonde salade uit de rijkelijk gevulde toog. Take-away kan natuurlijk ook als je gehaast bent.

eetplekjes Gent

eetplekjes Gent

Waar? Lammerstraat 33, 9000 Gent

Wanneer? ma-vr 9u30-15u / za 11-15u

Meer info? Soepplus.be

 

5. Oak

In Oak staat Marcelo Ballardin achter het fornuis. Hij komt uit Brazilië, woonde 7 jaar in Amerika en kwam naar Gent om te studeren. Omdat studeren in het Nederlands niet zo eenvoudig bleek, begon Marcelo te koken. Oak werd geboren dankzij Marcelo en zijn partner Dominik D'Hooge. Je kan hier niet à la carte eten, er is enkel een vast menu. Wel eentje aan een interessante prijs: 5 gangen voor € 50. Misschien een adresje voor als je iets te vieren hebt?
 

Eetplekjes Gent

© Jules August

 

Waar? Hoogstraat 167, 9000 Gent

Wanneer? Di van 19 tot 21u, woe tot za van 12 tot 13u30 en 19 tot 21u

Meer info? Oakgent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '