Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© andre gaulin & priscilla du preez via unsplash

Welke herken jij?

Deze 10 goede voornemens maken we elk jaar opnieuw

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Op 1 januari maken we allemaal opnieuw goede voornemens – eventueel op basis van ons sterrenbeeld – zodat 2022 beter wordt dan 2021... maken we onszelf wijs. De meeste voornemens sneuvelen helaas al tegen het einde van de maand, maar we kunnen maar proberen. Deze 10 goede voornemens komen elk jaar standaard terug.

Jezelf graag zien

We beginnen met de belangrijkste. We zijn soms (eigenlijk heel vaak) enorm hard voor onszelf. We vergelijken ons dagelijks met de honderden bewerkte Instagramfoto’s die in onze feed passeren. We denken dat we tekortschieten op ons werk, in ons huishouden, in vriendschappen of onze relatie. Hoog tijd om die twijfels en dat gepieker aan de kant te schuiven en jezelf wat liever te beginnen zien! Een mooi voornemen is dan ook om in 2022 een ferme portie self-love te krijgen en Flair helpt je daar met veel plezier bij!

Minder alcohol drinken

Gin-tonic, bier, wijn, jenever of cocktails. Het smaakt allemaal veel beter dan een plat watertje. Duh! Maar op die eerste dag van het nieuwe jaar lijkt het plots een goed idee om alcohol af te zweren. Ook al is het verstandig, het weekend nadien lonkt dat glaasje cava toch alweer. Onze tip? Gun je lever ook eens een dagje rust, dan zal dat wijntje nadien nóg beter smaken.

Meer sparen

Aha! Alle kerstcadeaus zijn de deur uit. Ein-de-lijk weer tijd om beter te sparen. Het is altijd handig om een klein spaarpotje aan de kant te houden voor onverwachte gebeurtenissen... maar het leven is duur. Een klein bedrag op je spaarrekening zetten iedere maand is geen overbodige luxe, maar niet altijd simpel. We feel you.

Meer tijd spenderen met familie en vrienden

Iedereen heeft een bomvolle agenda en het is moeilijk een evenwicht te vinden tussen je werk, je lief, je me-time en dan nog eens je vrienden en familie. Toch mogen we die laatsten niet uit het oog verliezen, want ze blijven het aller-, aller-, allerbelangrijkste in de hele wereld. In 2020 én 2021 waren we soms genoodzaakt om elkaar wat minder te zien, maar dat wil niet zeggen dat je niet wat vaker kan bellen, een kaartje sturen of facetimen. Ja hoor, dit is een belangrijk voornemen waar je een beetje je best voor mag doen.

Minder shoppen

Hebben we écht dat vijfde paar roze sneakers of dat derde faux fur-jasje nodig en is onze handtassencollectie ondertussen niet buiten proportie? We hebben eigenlijk maar twee voeten, twee armen en één lichaam om alles te kunnen dragen... Ook al is het verleidelijk, probeer dit jaar eens duurzamer en lokaler te shoppen. Je kledingkast blij, jij blij, het milieu blij!

Minder op je smartphone zitten

We staan er ’s morgens mee op en we gaan er ’s avonds mee slapen: onze gsm. Instagram, Facebook en onze mailbox checken we letterlijk om de vijf minuten. Tijd om de navelstreng tussen jou en je telefoon door te knippen en meer te genieten van wat er écht rondom jou gebeurt. Ja hoor, ook dit voornemen is er eentje dat je leven veel aangenamer zal maken!

Meer bewegen

Ain’t nobody got time for that! Als je al een keertje gaat lopen om het jaar goed in te zetten, zijn wij al superfier. En anders: volgend jaar beter! Zolang voornemen 1 maar goed zit. 😉

Meer slapen

Ben je ook een echte nachtuil die zijn slaapkamer niet ziet voor 1 of 2 uur ’s nachts? Wel, probeer eens op tijd in bed te kruipen. De dag erna voel je je sowieso een pak fitter en één aflevering minder zien van die serie kan heus geen kwaad. Je ochtend-jij zal je dankbaar zijn!

Een gezondere levensstijl

Meer water drinken, minder fastfood en vlees eten... Op papier is het een mooi voornemen, maar in de praktijk mag het ook gewoon gezellig blijven. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt!

Stoppen met roken

Over dit voornemen gaan we niet lacherig doen. Het is ongezond, het stinkt en het kost je een fortuin. Redenen genoeg om die pafstokken eindelijk voorgoed aan de kant te schuiven. Steek het geld dat je per week uitgeeft aan een pakje in een pot, en je zal zien dat je er na een jaar iets veel leukers mee kan kopen. Yes you can!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '