Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

'Justice is served', schrijft zijn vriendin op Instagram.

Acteur Ed Westwick wordt niet vervolgd voor verkrachting en aanranding

‘Gossip Girl’-acteur Ed Westwick (31) zal niet vervolgd worden voor de aanklachten van seksueel misbruik tegen zijn persoon. De procureur oordeelde dat er te weinig bewijs tegen Westwick is om een zaak te starten. ‘Justice was served’, schrijft Eds vriendin op Instagram.

Niet genoeg bewijs


Eind vorig jaar kwam actrice Kristina Cohen naar buiten met een verhaal over hoe ze verkracht werd door Ed Westwick. Enkele dagen later beweerde een tweede actrice, Aurélie Wynn, dat zij hetzelfde meemaakte. Een derde vrouw beschuldigde Westwick een dikke week later van aanranding. De acteur ontkende de aantijgingen van verkrachting met klem – op de derde beschuldiging reageerde hij niet -, gesteund door zijn vriendin Jessica Serfaty.

Nu kunnen de twee de zaak achter zich laten, want Westwick zal niet vervolgd worden. Er is te weinig bewijs tegen de acteur om de twee verkrachtingszaken verder te zetten, besloten de procureurs in Los Angeles. ‘De getuigen konden geen informatie voorleggen die de aanklagers in staat stelt om de incidenten te bewijzen’, klinkt het. De zaak van de derde vrouw wordt niet verdergezet omwille van ‘onbeschikbaarheid’. Er zouden nog andere klachten van ongewenste intimiteiten tegen de acteur geweest zijn, maar die waren al verjaard.

‘Justice is served’


Westwicks vriendin Jessica Serfaty hechtte nooit geloof aan de beschuldigingen tegen haar vriend en week niet van zijn zijde. Zij reageert opgelucht op het nieuws dat hij niet vervolgd wordt. ‘Heel gelukkig voor deze man’, schrijft ze onder een foto van de acteur, ‘Na alles is gerechtigheid geschied.’

https://www.instagram.com/p/BlvzzynngpH/?hl=nl&taken-by=jessicamichel

Westwick verdween zelf volledig van sociale media na de beschuldigingen. Hij werd geschrapt uit de Britse miniserie ‘Ordeal By Innocence’ en ook de makers van de BBC-reeks ‘White Gold’ zetten de samenwerking met de acteur eind vorig jaar voorlopig stop.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '