Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Youtube: Ed Sheeran

Ook de videoclip van 'Bad Habits' werd deze ochtend gelanceerd.

BELUISTER: Ed Sheeran brengt na 4 jaar nog eens een solosingle uit

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We hebben er lááááng op moeten wachten, maar het is nu eindelijk zover: Ed Sheeran (30) is back in business. De zanger loste na vier jaar nog eens een solosingle, en wij krijgen het nummer nu al niet meer uit ons hoofd.


In 2019 kondigde Ed Sheeran aan dat hij een (welverdiende!) pauze inlaste. Een jaar later werd hij voor het eerst papa, maar nu is het voor de zanger tijd om opnieuw achter zijn gitaar en op het podium te kruipen. Hij teasede er de afgelopen weken gretig op los en kondigde al aan dat hij een nieuw nummer zou uitbrengen. Zo gezegd, zo gedaan: vandaag laat Ed Sheeran ‘Bad Habits’ op de wereld los, en meteen ook de bijhorende videoclip. Die ziet er anders uit dan wat we van de zanger gewend zijn.

Slechte gewoontes


In de clip kruipt Ed in de huid van een vampier die in een neonroze maatpak de nacht onveilig maakt. Het nummer zelf klinkt ook anders, maar zeker niet minder goed dan ‘Castle On The Hill’, ‘Happier’ of ‘Perfect’. Het dansgehalte is hoog, de energieke vibes ook en de aanstekelijkheid nog meer. ‘Als ik het opzet, wil ik dansen’, aldus Sheeran tijdens een interview met StuBru. ‘Het was ook mijn intentie om er een nummer van te maken waarop je je helemaal kan uitleven.’ Ideaal om deze zomer helemaal op los te gaan, dus!

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De zanger stopte heel wat persoonlijkheid in de tekst van het nummer. Het is ook niet toevallig dat hij nu pas over bad habits zingt. ‘Ik werd afgelopen jaar vader. Als ik terugkijk naar de laatste tien jaar van mijn carrière en die vergelijk met hoe ik mijn toekomst als papa en artiest zie, denk ik dat ik de afgelopen 18 maanden heel sterk veranderd ben. Gewoontes zijn niet per se slecht, maar ik kon ze niet meer intomen, en dat is natuurlijk een ander verhaal. Dan zijn het wel bad habits. Ik heb nu gelukkig andere prioriteiten’, vertelt hij nog.

Nieuw album


Het is intussen als vier jaar geleden dat Ed Sheeran nog eens op zijn eentje een nummer uitbracht. Zijn laatste album, ‘No.6 Collaborations Project’,kwam in 2019 uit. Dat is er eentje met alleen maar samenwerkingen. Zo maakte hij onder andere ‘I Don’t Care’ met Justin Bieber en ‘Beautiful People’ met Khalid. Later dit jaar zal naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuw soloalbum verschijnen, maar hoe dat zal heten, is nog niet geweten. Wij kijken er alleszins reikhalzend naar uit!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '