Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @hardwell

De Nederlander postte een emotionele boodschap op zijn Facebookpagina.

Dj Hardwell stopt voor onbepaalde tijd met draaien

Herlinde Matthys

De Nederlandse top-dj Hardwell trekt er even de stekker uit. Hij stopt voorlopig met optreden om meer tijd vrij te maken voor zichzelf en zijn familie. ‘Ik moet even mezelf kunnen zijn’, aldus Hardwell.


We moesten in april al afscheid nemen van de wereldbekende Zweedse dj Avicii. Hij kon zijn ontzettend drukke bestaan niet meer aan en beroofde zichzelf helaas van zijn leven. De showbizzwereld was in shock en zijn plotse overlijden stemde velen tot nadenken. Zo nam de Nederlandse dj Hardwell nu het besluit om even te stoppen met zijn bloeiende carrière. De 30-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, werd meermaals verkozen tot de allerbeste dj ter wereld. Hij vliegt de hele aardbol rond om op festivals en in clubs te draaien, en hij heeft miljoenen fans op sociale media.

Hij postte een emotionele boodschap op zijn Facebookpagina, waarin hij zijn beslissing aan zijn fans van over de hele wereld uitlegt. ‘Al sinds ik een kind was, droomde ik van het leven dat ik op dit eigenste moment leef’, begint Hardwell. ‘Een leven vol met muziek, toffe ontmoetingen en de vrijheid om mezelf uit te drukken in de meeste pure vorm die ik ken. Maar in de afgelopen jaren leerde ik mezelf beter kennen en realiseerde ik dat er nog zoveel is dat ik wil delen met mijn familie en vrienden en dat er nog zoveel dingen zijn die ik wil ontdekken. Maar door fulltime Hardwell te zijn, blijft er te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht over voor mijn leven als een normaal persoon om dit allemaal te doen.’

Druk


Daarom besluit de dj er even de stekker uit te trekken. ‘Ik heb mijn agenda voor onbepaalde tijd volledig vrijgemaakt‘, vertelt Hardwell. ‘Ik kon altijd goed omgaan met alle druk die komt kijken bij het toeren, maar nu voelt het aan als té veel. Ik probeer mezelf altijd 200 procent te geven en om dat te kunnen blijven doen, heb ik even wat vrije tijd nodig om mezelf te zijn. Om de persoon achter de artiest te zijn en na te denken over wat er allemaal gebeurde de afgelopen jaren.’ De Nederlander gaf gisteren zijn voorlopig laatste optreden in Ibiza. Hij zal wel nog een keer te zien zijn in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event op 18 oktober.

Hello world, Ever since I was a little kid I dreamed of the life I live this very moment. A life filled with music,…

Posted by Hardwell on Friday, September 7, 2018


 

Hardwell geeft nog mee dat dit niet het definitieve einde van Hardwell is. ‘Ik zal muziek blijven maken, dat zal ik nooit loslaten, en ik zal op die manier altijd contact blijven houden met mijn fans.’ Hij bedankt in één adem ook al die fans die hem al die tijd steunden. ‘Het is dankzij jullie liefde en toewijding voor mijn muziek dat ik bleef evolueren op meer manieren dan ik ooit had kunnen dromen. Ik dank alles aan jullie. Ik hoop echt dat we deze reis samen kunnen verderzetten. Ik wil sterker dan ooit terugkomen, maar nu ga ik gewoon een tijdje mezelf zijn.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '