https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Sta jij ook weer elke ochtend en avond aan te schuiven?

9 dingen die je sowieso denkt (of schreeuwt) in de file

Jolien Meremans

Je kent het wel: je vertrekt ’s ochtends ruim op tijd (lees: twee uur op voorhand) naar je werk en komt toch nog te laat aan. File hier, aanschuiven aan de lichten daar en als je heel veel pech hebt, rijd je nog achter een tractor ook. Tja, dan kan het er in je auto al eens hevig aan toegaan en zal je sowieso deze 9 uitspraken herkennen.

1. ‘Hallo, wakker wordeeeeeeen!’


Het licht springt op groen en na 20 keer te stoppen zou je voor de 21ste keer graag doorrijden, maar de bestuurder voor jou duidelijk niet. Hij/zij treuzelt zo lang en rijdt uiteindelijk nog nét door het oranje. En jij? Jij staat voor de 22ste keer voor een rood licht. ‘Sommige mensen zijn wél graag op tijd op hun werk!’

2. ‘Hand voor de mond, alstublieft!’


Oké, jij kruipt ’s ochtends ook weleens nog net iets te moe in de auto, maar dat wil niet zeggen dat je daarom aan iedereen die in de file staat wil tonen wat je ’s ochtends gegeten hebt. Je buurman op de middelste rijstrook daarentegen…

3. ‘Ieuw, blijf eens met je vinger uit je neus!’


Je komt tijdens elke ochtend- en avondspits wel iemand tegen die het niet kan laten om in zijn neus te peuteren. Eikes!

4. ‘Amai, nu was ik bijna dood…’


Voor de miljoenste keer trouwens!

5. ‘Wat valt er eigenlijk te zien?’


Of: ‘Heb ik iets van u aan, jong?’ Sommige bestuurders kunnen het gewoon niet laten om je in de file minutenlang aan te staren. Jij weet niet hoe je daar op moet reageren en begint je ongemakkelijk te voelen. Je doet alsof je totaal niet doorhebt dat hij/zij aan het kijken is, begint aan de radio te friemelen of gaat de uitdaging aan en staart gewoon keihard terug.

6. ‘Ook bedankt hè!’


Je bent zo vriendelijk om niet een, maar twee auto’s door te laten en wat krijg je in de plaats? Niets, nada, noppes! Zelfs geen glimlachje. ‘In ’t vervolg rijd ik gewoon verder!’ Tot je bij de volgende oprit van de autostrade komt en gewoon opnieuw net iets te vriendelijk bent, want ‘ritsen = vlot en hoffelijk‘, toch?

7. ‘Als de bestuurder achter mij nog één keer durft te claxonneren, stap ik uit!’


Oké, het is voor niemand leuk om in de file te staan, maar jij kan er toch niets aan doen dat jullie stilstaan?

8. ‘Is er nu echt niets op de radio?’


Sorry, maar zo’n opgewekte Peter Van de Veire kan op maandagochtend soms echt héél hard tegensteken. No offence, Peter.

9. ‘Er zijn 1, 2, 3 rijstroken. Gelieve ze te gebruiken!’


Basiskennis, maar jij lijkt de enige te zijn die begrijpt dat je niet, maar dan ook echt niét, 30 kilometer aan een stuk op de middelste rijstrook mag rijden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content