Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Wij, vrouwen, moeten leren dat we onbeleefd en boertig mogen zijn als onze grens overschreden wordt.'

Clara Cleymans openhartig over #MeToo-ervaring: ‘Een stem in mij riep: ga nú uit deze auto’

Eind 2017, in volle commotie rond de zaak Bart De Pauw, schreef Clara Cleymans een open brief waarin ze zei dat ook zij een #MeToo-verhaal heeft. In ‘Gert Late Night’ deed de hoogzwangere actrice het volledige verhaal.


Clara Cleymans vertelt in bed bij James Cooke over het moederschap, haar partner en de pesterijen die ze als kind moest doorstaan, maar het is pas wanneer het gesprek over #MeToo gaat, dat de actrice geëmotioneerd raakt. Ze vertelt dat ze de bewuste open brief in 2017 schreef omdat ze gefrustreerd was dat ze altijd zo beleefd is, ‘omdat vrouwen zo worden opgevoed’.

Boertig en onbeleefd


Een ervaring met een Franse regisseur zorgde ervoor dat Cleymans ondertussen beseft dat vrouwen echt wel onbeleefd en boertig mogen zijn als hun grens overschreden wordt. De man vroeg haar mee naar een hotelkamer ‘om onder twee ogen te kunnen spreken’, en de actrice ging uit beleefdheid in op zijn vraag. ‘Daar zijn toen dingen gebeurd die echt niet oké zijn’, zegt Cleymans. Vervolgens vertelt ze hoe ze recent wél een man op zijn plaats durfde zetten toen die een grens overschreed.


 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '