https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Twitter: @bovanspilbeeck

Bo deelde meteen een foto van haar nieuwe uiterlijk.

VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck weer aan het werk: ‘Ik voel me veel vrouwelijker’

Robine van Tilburg

Journaliste Bo Van Spilbeeck is vanaf vandaag weer aan de slag bij VTM. Dat meldde ze enkele uren geleden zelf op Twitter.


Zo’n vier maanden geleden kondigde de toenmalige VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck (58) aan voortaan als vrouw door het leven te gaan. ‘Mijn beslissing zal bij velen als totaal onverwacht overkomen, maar voor mij en mijn omgeving is het dat niet’, klonk het toen. Bo Van Spilbeeck was geboren.

‘Nog even wennen’


Toen Bo als vrouw naar buiten trad, was ze al ongeveer een half jaar in behandeling om ook fysiek meer vrouw te worden. Het hele proces van hormonenbehandelingen en chirurgische ingrepen zou ongeveer een jaar in beslag nemen.

Intussen lijkt Bo’s transitie al heel wat verder te staan. In haar recentste tweet deelt Bo enthousiast mede dat ze weer aan het werk is op de nieuwsdienst bij VTM. ‘Nog even wennen aan mijn nieuwe ik (ook voor collega’s)’, klinkt het, ‘voel me wel veel vrouwelijker.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rolmodel erbij voor de LGBT-community


Op haar Twitterpagina ontplooide Bo zich de afgelopen maanden als een waar rolmodel voor holebi’s en transgenders. Ze volgt en deelt het nieuws omtrent de gemeenschap op de voet. Wij zijn fan!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content