Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Ga jij graag naar je werk?

Blue Monday op de werkvloer: nog niet 1 op de 10 werknemers krijgt energie van zijn job

Uit een onderzoek bij bijna 17.000 Belgen blijkt dat slechts 8 procent van alle werknemers energie haalt uit zijn/haar werkdag. Hoe komt dat?

De gemiddelde werknemer blijkt toch wel wat klachten te hebben over zijn job. 18 procent van de werknemers geeft aan dat er een gebrek aan waardering is op zijn werk en maar liefst 44 procent heeft het gevoel weinig bij te leren op zijn job. Dat blijkt uit een studie van hr-bedrijf Agilitas bij 16.857 Belgen. Daarnaast heeft 48 procent meer nood aan waardering van de leidinggevende.

Al die redenen zorgen ervoor dat slechts 8 procent van de Belgen met een goed gevoel naar huis gaan op het einde van de werkdag. Dat zijn niet bepaald vrolijke resultaten. ‘Meer dan een kwart van de Belgen krijgt op zondagavond al een slecht buikgevoel omdat ze op maandag moeten gaan werken’, legt woordvoerder bij Agilitas Leen Martens uit.

‘We willen leidinggevenden dus sensibiliseren om zeker op maandag meer blijk van waardering te geven aan medewerkers. Geef eens een complimentje of neem initiatief om samen te lunchen of een wandeling te maken. Dat kan een eerste stap zijn voor bedrijven om daar een echte waarderingscultuur van te maken.’

Je kan als werknemer de moraal op de werkvloer ook zelf een boost geven door complimentjes te geven aan je collega’s en spontane teambuildingsacties op poten te zetten, raadt het hr-bedrijf aan. Hoe red jij op maandagen de sfeer op de werkvloer?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '