Home Lifestyle Jobs 6 tips om orde te krijgen in de chaos op je werk

6 tips om orde te krijgen in de chaos op je werk

4. Vertellen je collega's graag uitgebreid over hun wilde weekendplannen of zotte kookkunsten, zet dan desnoods een koptelefoon op, zodat je je volop kan concentreren.

© giphy

Vrouwen zouden masters zijn in multitasken, maar ook wij zien op een drukke werkdag soms door de bomen het bos niet meer. Dit zijn 6 tips om terug wat orde te krijgen in de chaos.

1. Lijstjes

Liggen er tientallen taakjes op je te wachten en weet je niet goed waar je moet beginnen, maak dan een lijstje. Het geeft je onmiddellijk een goed beeld van wat je op een dag moet doen, en door een planning op te stellen kan je gestructureerd en gericht aan het werk.

2. Hulp

Durf hulp te vragen aan een collega. Honderd keer iets proberen en gefrustreerd raken omdat het niet lukt, kost je veel meer tijd dan enkele minuutjes raad vragen aan je buurvrouw of -man.

3. Keuzes maken

Je hebt ook maar twee handen, dus je kan niet alles tegelijk doen. Een collega helpen die vastzit terwijl je een dringende telefoon beantwoordt én op hetzelfde moment een belangrijke e-mail verzendt, dat gaat niet. Stel je prioriteiten en durf keuzes maken. De minder belangrijke zaken kunnen heus wel wachten tot later op de dag of zelfs tot morgen. Beter één taak met je volle aandacht uitvoeren dan drie zaken tegelijk doen, maar dan maar zo en zo.

4. Afleiding uitschakelen

Leg je gsm aan de kant of schakel hem uit, en open je Facebook of Instagram niet op je laptop. Deze zaken leiden je alleen maar af van je werk. Vertellen je collega’s graag uitgebreid over hun wilde weekendplannen of zotte kookkunsten, zet dan desnoods een koptelefoon op, zodat je je volop kan concentreren.

5. Aangename werkplek

Creëer een toffe omgeving om in te werken. Een bureau vol rondslingerende papieren, vuile koffiemokken en etensresten nodigt niet direct uit om er eens goed in te vliegen. Ruim je werkplek op en je verspilt geen nutteloze tijd meer met het zoeken naar dingen.

6. Pauze

Last but not least: neem geregeld een pauze. Ga een koffie halen en praat wat bij met collega’s of haal een frisse neus en stap het blokje rond op de parking. Je zal terug met volle energie aan de slag kunnen en je bent veel productiever dan wanneer je je uren aan een stuk blindstaart op één taak.

Lees ook: