Home Lifestyle Jobs Deze kleur moet je dragen wanneer je loonsopslag vraagt

Deze kleur moet je dragen wanneer je loonsopslag vraagt

Het kan maar helpen, zeker?

Veer

Hoe, wanneer en hoeveel je gaat vragen, dat zijn waarschijnlijk je grootste zorgen wanneer je opslag wil. Maar je denkt best ook even na over de outfit waarin je je kans waagt, want die zou weleens een invloed kunnen hebben op de uitkomst.

Het effect van kleuren

We weten allang dat kleuren een invloed kunnen hebben op ons gemoed, onze impulsen en  wat we denken over personen en situaties. Zo gebruiken restaurants bijvoorbeeld de kleuren geel en rood om honger op te wekken – denk aan McDonald’s – en hebben sommige gevangenissen roze muren omdat die kleur agressiviteit reduceert. De juiste kleurkeuze is dan ook belangrijk op verschillende vlakken, zoals in je interieur – de juiste kleur op je slaapkamermuren kan ervoor zorgen dat je langer slaapt -, je sportoutfit en ook je werkkledij, meer bepaald die waarin je je baas om een loonsverhoging vraagt.

Niet alleen je baas, maar ook jezelf beïnvloeden

Vrouwen verdienen in België op maandbasis 20% minder dan mannen. Met het loonkloofdossier probeerde Flair daar een tijd geleden al iets aan te veranderen, maar de uiteindelijke oplossing ligt bij vrouwelijke werknemers zelf. Want wat wij vrouwen allemaal meer moeten doen, is durven vragen. Dat doen we nog altijd veel minder dan onze mannelijke collega’s.

Heb je besloten je moed bijeen te rapen en ervoor te gaan? Zorg ervoor dat je je research hebt gedaan, perfect voorbereid bent en weet hoeveel opslag je zal vragen. Wil je niets aan het toeval overlaten? Draag dan rood of blauw, want die kleuren zouden een positieve invloed kunnen hebben op de uitkomst van je gesprek.

Draag rood als…

… je met een erg enthousiaste attitude aan het gesprek begint. Je bent je er goed van bewust wat je al voor het bedrijf hebt betekend en hebt zin in de toekomst. Rood straalt kracht, zelfvertrouwen, warmte en sterkte uit. Door rood te dragen, zorg je ervoor dat je gesprekspartner meegaat in je ideeën.

Met een rode outfit is het wel oppassen geblazen, want net zozeer als rood je positiviteit en enthousiasme in de verf kan zetten, doet het hetzelfde met negativiteit. Als je kiest voor rood, moet je dus wegblijven van klachten en andere negatieve boodschappen tijdens het gesprek.

rood opslag vragen

Draag blauw als…

… je vooral kalmte nodig hebt. Je bent volledig voorbereid, maar toch op van de zenuwen? Een blauwe outfit zou je een ontspannen en evenwichtig gevoel kunnen geven. Bovendien zou die kleur voor een gemoedelijk sfeertje tijdens het gesprek zorgen.

Uiteraard mag je de hele kleurenpsychologie met een korreltje zout nemen. Het belangrijkste wanneer je opslag vraagt, is zelfvertrouwen. En als jij je de beste versie van jezelf voelt in een knalgeel jurkje, heeft de wetenschap daar natuurlijk niets tegenin te brengen.

blauw opslag vragen

Lees ook: