Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Josh Withers via Unsplash

Na muziek toevoegen aan je foto kan je nu ook de BeReals van bekende mensen zien.

BeReal komt opnieuw met nieuwe functie: RealPeople

De populaire app BeReal komt opnieuw met een nieuwe feature. Deze keer introduceren ze RealPeople, een tijdlijn waarop je ook de foto’s van bekende mensen kan bekijken én erop kan reageren.

Je kent ongetwijfeld de razendpopulaire BeReal-app wel: een sociaal medium dat inzet op echtheid, in plaats van bewerkte en afgelikte plaatjes die we regelmatig zien voorbij komen op andere sociale media.

Op BeReal krijg je elke dag op een random moment een melding dat het tijd is, de gebruiker krijgt dan twee minuten om een foto te maken van wat hij/zij/hun aan het doen is. Eén foto via de frontcamera en eentje met de gewone camera. Het doel van de app is om mensen zo te overvallen tijdens de normaalste momenten van hun dag en ook wat échte content de wereld in te sturen.

Al is het wel mogelijk om de melding op je telefoon te negeren en pas een foto te maken als je wel iets ‘interessants’ aan het doen bent. Om het zo echt mogelijk te houden geeft BeReal dan wel bij elke foto aan hoe vaak de gebruiker zijn/haar/hun BeReal opnieuw heeft gemaakt. En ja, dat wordt gecheckt door anderen!

Schermtijd

De bedoeling is dus om zo snel mogelijk je BeReal-foto te maken. Maar dat zorgt er natuurlijk wel voor dat de gebruikers maar voor een hele korte periode effectief op de app zitten. Om die schermtijd te vergroten introduceerde BeReal eerder al de Bonus BeReal, waarbij je nog een tweede en soms zelfs een derde BeReal mag maken op één dag als je op tijd was bij de eerste melding.

Daarna introduceerde BeReal ook muziek die je kan toevoegen aan je BeReals voor meer interactie. Net zoals op Instagram krijg je een bibliotheek met de bekendste muziek van het moment waaruit je kan kiezen. Ook kan je zelf zoeken naar een bepaald liedje, maar aangezien de functie nog relatief nieuw is, kan het zijn dat je niet elk liedje terugvindt.

RealPeople

En nu komen ze dus ook op de proppen met RealPeople: BeReals van bekende mensen. Je hoeft niet bevriend te zijn met deze beroemdheden, maar ziet hun foto’s gewoon willekeurig tussen die van je vrienden verschijnen. Wie er net tussen zal staan blijft nog een raadsel. Volgens BeReal zelf zullen het ‘de meest interessante mensen ter wereld zijn’ en gaat het van atleten, tot artiesten en activisten.

Dat roept heel wat vragen op, aangezien BeReal begon met de intentie om net de aandacht af te halen van perfecte plaatjes die vaak gedeeld worden door bekende mensen. Toch verzekert BeReal dat de kern van de app zal blijven. ‘We willen juist aantonen dat die bekende mensen ook normale dingen doen.’

Om ervoor te zorgen dat BeReal geen nieuw medium wordt waar massaal likes op worden verzameld, schrappen de makers het aantal likes dat een BeReal van een bekend persoon haalt. Je kan dus nog steeds Realmoji’s reageren, je zal alleen niet zien hoeveel andere mensen dat ook gedaan hebben.

Momenteel is de functie alleen nog maar beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar de feature zou ook snel in andere landen beschikbaar moeten zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '