Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Van een puur en eerlijk schoonheidsideaal gesproken!

WAUW: Ashley Graham pronkt opnieuw met haar zwangerschapsstriemen in een video op Instagram

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ashley Graham (31) is een voorvechter van body positivisty en dat zullen we geweten hebben. Twee maanden geleden kondigde het topmodel aan dat ze in verwachting was van haar eerste kindje. Nu maakt ze van haar zwangerschap gebruik om nog maar eens aan te tonen dat vrouwelijke rondingen oké zijn. Dat deed ze gisteren met een video waarin ze haar zwangerschapslichaam omarmt.


Het is niet de eerste keer dat het model ons wil tonen dat ze body positivity hoog in het vaandel draagt. In augustus deelde ze voor het eerst een doodeerlijke foto van haar zwangerschapslichaam mét striemen. ‘Mijn lichaam is nog steeds hetzelfde, maar dan een beetje anders’, schreef ze toen bij de foto.

Een echt avontuur


Ook nu deelde ze een nóg mooiere post: een video waarin ze haar hele lichaam in volle glorie laat zien. ‘Ik word elke dag groter en groter en probeer mijn lichaam zo goed mogelijk te omarmen. Het is een echt avontuur en ik ben de mensen die mij steunen bijzonder dankbaar’, liet ze weten.

Ook voor haar zwangerschap deed Graham er alles aan om de schoonheidsidealen in de modewereld te nuanceren en duidelijk te maken dat de meeste lichaamsidealen die op sociale media worden verspreid onrealistisch zijn. Zo maakte ze in het verleden al foto’s van haar sinaasappelhuid en deed ze er niet moeilijk om om ook haar rondingen met de wereld te delen. Wat een vrouw!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '