https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Het is vandaag Nationale Applausdag voor al wie met zijn tweewieler naar het werk, school of de winkel ging.

Applausje voor alle fietsers!

Herlinde Matthys

Kreeg je vandaag plots van wildvreemden langs de kant van de weg een hartelijk applaus? Dat komt omdat het vandaag de Nationale Applausdag voor fietsers is. Alle coole ridders en jonkvrouwen op hun stalen ros worden beloond dat ze voor het milieuvriendelijkste én gezondste vervoermiddel kiezen.


Het is vandaag de eerste dag van de lente. Dat wil zeggen dat het binnenkort – hopelijk – een stuk warmer wordt buiten en dat we de auto opnieuw inruilen voor de fiets voor onze verplaatsingen. Toch zijn er al tal van mensen die tijdens de winter bij sneeuw en temperaturen van min vijf graden ook voor hun tweewieler kiezen. Die personen die dagelijks de fiets nemen naar hun werk, school of winkel worden vandaag in de bloemetjes gezet met een luid applaus.

Gezond


Meer dan 150 applausteam stonden deze morgen tijdens de ochtendspits in heel België paraat om enthousiast in de handen te klappen telkens er een fietser voorbijkwam. De Fietsersbond organiseert deze actie al vijf jaar op rij. Ze willen zo alle mensen belonen die het slimste en gezondste vervoermiddel kiezen en anderen aanmoedigen om dit ook te doen.

Veiliger


Met de applausactie willen ze ook meer aandacht vragen voor een fietsvriendelijker verkeer. Ze hopen dat gemeenten en steden nog meer moeite doen om de infrastructuur voor fietsers zoals fietspaden en routes beter in te richten. Kom je deze avond of namiddag op weg naar huis nog fietsers tegen: geef ze dan maar een welverdiend applaus!

https://www.youtube.com/watch?v=Pu7bULh1rB8

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content