https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Mike Marsland/WireImage

Ze had op drie uur tijd meer dan twee miljoen volgers en brak daarmee een record.

Angelina Jolie maakt Instagramaccount om de situatie in Afghanistan aan te kaarten

Ysaline Pollet

Nu de terreurgroep de taliban terug de macht heeft over Afghanistan, vrezen Afghaanse vrouwen voor hun vrijheid en veiligheid. Angelina Jolie maakte een Instagramaccount aan om de situatie in het land aan te kaarten en brak zo na enkele uren al een record.


Angelina Jolie – die ambassadrice is van het vluchtelingenagentschap voor de Verenigde Naties – maakte afgelopen vrijdag een Instagramaccount aan. Omdat de mensen in Afghanistan steeds minder kunnen communiceren via sociale media, wil de 46-jarige actrice haar platform namelijk beschikbaar stellen voor mensen die wereldwijd vechten voor basisrechten van de mens. En dat door hun verhalen en stemmen te delen.

Weer gevangen


De actrice maakte van haar nieuwe platform meteen gebruik om een brief te publiceren die ze naar eigen zeggen van een tienermeisje kreeg uit Afghanistan. Ze hield de identiteit van de persoon in kwestie daarbij geheim. In de brief staat onder andere het volgende te lezen: ‘We hebben opnieuw geen rechten, ons leven is donker, we hebben onze vrijheid verloren en we zitten weer gevangen.‘ De rest kan je hieronder lezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Angelina Jolie (@angelinajolie)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Record


Door Instagram te vervoegen verbrak Angelina Jolie trouwens meteen al een record. Op slechts drie uur tijd had ze al meer dan twee miljoen volgers, waardoor ze Jennifer Anistons record verbrak van een miljoen volgers op vijf uur tijd.

De Hollywoodactrice hoopt dat ze met haar initiatief ook anderen kan aanzetten om Afghanistan helpen. Wil jij iets doen? Dat kan door bijvoorbeeld de betrouwbare inzamelacties AfghanUp en Chadari Project te steunen. Je kan ook op 28 augustus naar de internationale betoging voor Afghanistan in Antwerpen gaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content