Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De actrice deelde zelfs haar nummer zodat mensen hun ervaringen met ivf met haar konden delen.

Amy Schumer is open over haar ivf op Instagram: ‘Ik voel mij down en emotioneel‘

Amy Schumer was gisteren erg openhartig op haar Instagramaccount. Zo deelde de actrice een foto van haar buik die vol staat met blauwe plekken na haar eerste week ivf. Verder maakte Amy ook haar telefoonnummer openbaar zodat vrouwen die momenteel hetzelfde meemaken haar konden opbellen.


Amy Schumer werd vorig jaar in mei voor het eerst mama. Samen met haar man Chris Fischer heeft ze een zoontje, Gene Attell, van zo’n acht maanden oud. Het koppel wil nu graag een tweede kindje, maar na een moeilijke eerste zwangerschap besloten ze om voor ivf te gaan.

Moeilijke eerste zwangerschap


In november 2018 werd Amy opgenomen in het ziekenhuis met hyperemesis gravidarum, een ernstige aandoening die kan optreden tijdens de zwangerschap en gepaard gaat met hevige misselijkheid en braken. Hier had de actrice tot in haar derde trimester last van. Zo deelde ze in april, een maand voor haar bevalling, via sociale media mee dat ze nog regelmatig moest overgeven.

Ondertussen zijn Amy en haar man Chris klaar voor een tweede kindje. ‘We zijn mijn eitjes aan het invriezen en aan het bekijken wat we kunnen doen om Gene een broertje of zusje te geven’, aldus de actrice. Verder vertelt Schumer op haar Instagramaccount dat ze net haar eerste week IVF achter de rug heeft en dat ze zich momenteel redelijk down en emotioneel voelt. Op de foto die bij de post hoort, toont Amy haar buik die vol staat met blauwe plekken van de hormooninjecties. Daarnaast deed ze nog een opvallende oproep in haar Instagrampost. ‘Wie hetzelfde meegemaakt heeft en advies heeft dat ze wil delen, mag mij altijd contacteren. Mijn nummer staat in mijn bio.’

Het lijkt er bovendien op dat heel wat vrouwen hun ervaringen met de actrice gedeeld hebben. Niet veel later deelde Amy dezelfde foto met een zelfgetekende smiley op in haar Stories. ‘Bedankt voor jullie steun, lieve mensen. We zijn niet alleen’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '