Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GIPHY

Verdien jij meer of minder?

AHA: zoveel geld verdienen werknemers gemiddeld per maand

De resultaten zijn binnen. Na een onderzoek van drie jaar weten we hoeveel geld de werknemers in België gemiddeld verdienen per maand. Volgens het weekblad Vacature en de KU Leuven komt dat bedrag uit op 3.401 euro bruto per maand. Viel jij nu van je stoel of herken je de situatie?

Na drie jaar zijn de lonen alweer gestegen, want in 2014 lagen de gemiddelde lonen nog 140 euro bruto per maand lager. Maar natuurlijk verschijnt dat volledige bedrag niet op je rekening. Een werknemer die 3.401 euro per maand bruto krijgt, houdt daar maximaal 2.204 euro van over.

 

Iemand die net in het bedrijfsleven staat, verdient gemiddeld 2.369 euro bruto per maand. Niet slecht, toch? De lonen in de horeca liggen het laagst en bij de banken of de farmaceutische sectoren krijgen de werknemers het meest. 

 

Extra voordelen

Verschillende werknemers kunnen dankzij hun contract genieten van extra voordelen. Zo'n 95 procent van de personeelsleden hebben recht op iets extra zoals een eindejaarspremie, een hospitalisatieverzekering, enzovoort. Zelfs iets meer dan vier op de tien werknemers krijgen ook een eigen bedrijfswagen

 

Bron: het driejaarlijkse salariskompas van Vacature en de KU Leuven. 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '