Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Slechts drie Europese landen scoren nog slechter

ONDERZOEK: 1 op 4 Belgen blijft getrouwd voor het geld

Uit een onderzoek van Intrum Justitia blijkt dat maar liefst 27 procent van de getrouwde koppels bij elkaar blijft voor de centjes. Met deze shockerende cijfers scoren wij enorm slecht tegenover het Europese gemiddelde. Ai, ai, ai, toch! 

'Liefde is... zonder geld je toch rijk voelen.' Maar wat als deze liefde dooft? Uit een onderzoek bij 1.012 Belgen blijkt dat maar liefst 27 procent van de getrouwde koppels bij elkaar blijft voor het geld. Dat is een enorm hoog cijfer, want in 2015 gaf – maar – 21 procent van de koppels met een eeuwige ring rond de vinger aan dat ze bij elkaar blijven voor het geld. Crazy, toch?! 

 

Het zijn vooral de jonge mensen die bang zijn van een scheiding en de berg officiële papieren dat ze dan voor hun neus krijgen. 

 

Europese gemiddelde 

 

Het Europese gemiddelde ligt op 17 procent, dus ons kleine Belgenlandje scoort toch opvallend slecht. Er zijn maar drie landen die het nog slechter doen. In Griekenland blijft 32 procent van de ondervraagden bij elkaar voor het geld, in ons buurland Frankrijk staat de teller op 39 procent en Portugal scoort het slechts met maar liefst 50 procent

 

De inwoners van Zweden en Noorwegen verkiezen de liefde toch nog altijd boven het geld. Daar is slechts één op de tien bang van een schuldenberg dankzij een break-up.

 

Bron: VTM NIEUWS
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '