https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

F***ing shit!

AHA: deze woorden vermijd je het best op kantoor als je hogerop wil geraken

Uiteraard is het belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn, ook op het werk. Toch zijn er bepaalde dingen die je niet kan zeggen op kantoor, omdat ze nu eenmaal niet erg gepast zijn. Zeker niet als je graag hogerop wil geraken. Deze dingen kan je beter vermijden in je werkomgeving. 

1. Vloeken

‘Da’s nu echt elke "fucking" keer hetzelfde hé’ of '"Shit", ik ben die meeting totaal vergeten!’: euhm, néé. Vloeken op kantoor is volledig uit den boze. Er is niets mis mee om onder collega’s af en toe wat stoom af te laten, maar wanneer je teamleader of baas in de buurt is, hou je je taalgebruik maar beter netjes. Zelfs al schreeuwt hij heel het kantoor bij elkaar omdat zijn "klotesecretaresse" vergeten is om nieuwe koffie te zetten.
 

via GIPHY

2. ‘Ik zal het proberen’

Ongetwijfeld het irritantste antwoord wanneer iemand je vraagt om iets te doen, is ‘Ik zal het proberen’. Je wil misschien uitdrukken dat je je best zal doen, maar het lijkt erop neer te komen dat je ervan overtuigd bent dat je het niet kan. Of nog erger: dat je het niet wil. Zeg altijd ja, en moesten er zich problemen stellen, dan los je die wel op als het zover is. 

via GIPHY

3. ‘Nee’

Logisch, toch? De snelste manier om succesvol te zijn in wat je doet is zoveel mogelijk kansen benutten en dat doe je door overal ‘ja’ op te zeggen. Het bewijst dat je enthousiast en gemotiveerd bent en dat je er niet vies van bent om af en toe eens een minder leuke taak uit voeren. Voor je ’t weet, worden je veel meer verantwoordelijkheden toebedeeld en mag je een team managen. Nice!
 


 

via GIPHY

4. ‘Ik wou dat ik…’

… op het strand lag, op vakantie was… Wensen dat je ergens was, zal je niet erg ver brengen. Hetzelfde geldt voor collega’s die eindeloos over ‘volgend weekend’ zitten te zagen, terwijl het nog maar maandag is. Als je baas nog maar dénkt dat je er niet graag bent, zal hij je nooit serieus nemen. 
 

via GIPHY
Uiteindelijk is elke werkomgeving anders en zullen deze ‘regels’ niet op alle kantoren van toepassing zijn. Denk er gewoon aan dat het belangrijk is om jezelf te blijven, maar wees steeds respectvol tegenover anderen. Ga het gedrag van je collega’s niet na-apen om erbij te horen. Het is niet omdat zij hun werk haten dat jij dat ook moet doen!
 
Bron: Career Girl Daily
 
 
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content