Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Een uitdaging, maar het is wel haalbaar

Bureaujob? Dit is exact hoe lang je moet bewegen per dag

Een hele dag op je bureaustoel zitten, is niet zo goed voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om steeds voldoende te bewegen. Neem de trap in plaats van de lift of neem een korte pauze om even je benen te strekken. Toch is dit lang niet voldoende...

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond hoeveel uur beweging je nodig hebt als je een zittende job hebt. Zo kan je er geen vast getal op plakken, maar is het afhankelijk van het aantal uren dat je zit per dag. Als je acht uur per dag werkt, moet je minstens een uur beweging hebben. Als je zes uur per dag werkt dan heb je genoeg aan zo’n 30 minuten.
 

De studie toont ook aan dat je niet een uur aan een stuk moet sporten. Het mag dus gewoon doorheen de dag en het hoeft zelfs niet erg intensief te zijn. Gewoon wandelen telt ook mee. De resultaten zijn gebaseerd op de gegevens van meer dan een miljoen mensen.
 

Verder ging het om respondenten over de hele wereld. Zo werden er mensen bevraagd in West-Europa, Amerika en Australië. Ook werden er gegevens uit zestien vorige onderzoeken geraadpleegd. Zo heeft het team achter de studie eindelijk een conclusie kunnen bedenken. Het doel is hoger dan wat blijkt uit voorgaande studies, maar het is wel haalbaar. Zeker omdat je heel de dag tijd hebt.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '