Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IMAGO

'Na deze comeback kan ik met zekerheid zeggen: dit is het, dit is wat het moet zijn.'

ABBA gaat na de comeback definitief uit elkaar

Annelies Hart

ABBA-fans waren door het dolle heen toen bleek dat de band een comeback maakte, inclusief een gloednieuw album. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. De Zweedse popsensatie maakte namelijk bekend dat hun avontuur na ‘Voyage’ definitief tot een einde komt.

Nog maar even wachten en dan komt het nieuwe album van ABBA uit. Fans hebben veertig jaar gewacht op ‘Voyage’ en werden de voorbije maanden al verwend met de nieuwe singles ‘Just A Notion’, ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’. In 2022 plannen Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson nog een reeks virtuele concerten in Londen, waarin de bandleden als hologrammen te zien zullen zijn. Daarna valt het doek definitief over de Zweedse popband.

Benny Andersson maakte de definitieve split bekend tijdens een interview met The Guardian. ‘Toen de band in 1982 uit elkaar ging, heb ik nooit gezegd dat ABBA niet meer samen ging komen. Maar na deze comeback kan ik met zekerheid zeggen: dit is het, dit is wat het moet zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '