Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gentsefeesten.stad.gent

Vree wijs!

8 van de leukste to do’s op de Gentse Feesten

Met meer dan 4.000 evenementen op 343 locaties is het moeilijk om het bos door de Gentse Feesten-bomen te zien. Flair speelt even Feestenburgemeester en geeft je 6 leuke tips uit het ruime feestaanbod.

Boterhammen en Irish Coffee

Een avond Gentse Feesten afsluiten doe je op de Vlasmarkt. Liefst met een Irish coffee, want hij smaakt nergens beter dan daar. Er zijn ook altijd boterhammen met uuflakke of kopvlees als je een klein hongertje hebt.

 

De Spiegeltent

Op de Gentse Feesten kan je altijd nieuw talent ontdekken in de Spiegeltent van het Baudelopark. Het programmaboekje uitpluizen hoeft niet, want er is altijd wel iets te doen. En valt het niet in de smaak, dan kan je gewoon genieten van de sfeer in het park.

 

Vanavond (vrijdag 15 juli) treedt Marta Rosa bijvoorbeeld in de Spiegeltent op. Ze is een getalenteerde Italiaanse die haar carrière begon in rokerige Milanese kroegen en nu furore maakt in Gent en omstreken. Geflankeerd door Gentse muzikanten brengt ze dromerige en jazzy pop. Marta zat trouwens in de selectie van Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Op zaterdag 16 juli kan je dan weer vanaf 15u tango dansen in De Spiegeltent of om 23u uit de bol gaan op de gypsy-ambiance van de Balkan-band Djurdjevak.

 

Mardi gras

Het carnaval van New Orleans komt vrijdagavond in Gent aan, compleet met koperblazers, gepluimde dansers, glitterpakjes en exuberante vuurspuwers. Mardi Gras is een volledig nieuw concept op de Gentse Feesten, meer bepaald op het Emile Braunplein. Het staat voor tien dagen carnaval en onstuimig feesten.

 

In de namiddag blazen livebands op het Braunplein de blues nieuw leven in op het zomerterras. Het vormt de perfecte aanloop naar een nacht vol weelderig feestgedruis op Bourbon Street. Om klokslag 20u30 trekt de parade over het plein en schakelt de soundtrack over op soul en funk dankzij dj’s als Grazzhoppa, Groove Merchant en Rakesh. Ga zeker eens kijken, en zoals ze zeggen in New Orleans aan de Leie: laissez les bons temps rouler!

 

Laura Tesoro

You gotta do what you wanna do. En dat geldt ook als je naar het concert van Laura Tesoro op woensdag 20 juli op de Korenmarkt gaat. Kweel van 23u tot 00u30 mee met What's The Pressure alsof je leven ervan afhangt. Laura brengt eigen hits en enkele hedendaagse funky klassiekers.

 

Amy Winehouse Tribute Band

They tried to make me go to rehab – I said, no, no, no. Maar wij zeggen 'yes, yes, yes' tegen de Amy Winehouse Tribute Band die op 21 juli (18u-19u45) naar de Korenlei komt. De wereld moet het al vijf jaar zonder Amy Winehouse stellen, maar dat gemis kan deels worden opgevangen door deze tributeband. De achtkoppige groep brengt vol overgave een ode aan de Britse soulzangeres.


 

De garage

Flemish foodie Jason Blanckaert (J.E.F.) baat tijdens de Gentse Feesten, samen met het team van Café Gomez, een culinaire garagebox uit in de Jan Botermanstraat (zijstraat Burgstraat). Er is plaats voor zo’n 60 mensen. Voorlopig weten we alleen dat er een bar en een barbecue komt. Sounds good to us. Meer info volgt op de Facebookpagina.

 

Holy Food Market

Een must visit voor mensen die #altijdhonger hebben: de Streetfood Market by Holy Food Market aan de Ottogracht. Uit de twaalf ramen van de oude bibliotheek langs de kant van de Ottogracht wordt eten verkocht, gewoon – hop! – door het raam. Achter de vensters staan mobiele keukentjes die lekkere fingerfood en cocktails serveren. De Ottogracht wordt zo een groot en sfeervol openluchtrestaurant.

 

BataHlan

Dit is de Gentse Feesten met een hoek af. Het worden tien knotsgekke dagen in de Willem de Beersteeg. Vluchtelingen spelen een centrale rol op het plein dat wordt omgedoopt in BatAhlan. 'Ahlan' betekent trouwens 'welkom' in het Arabisch. Je bent dus van harte welkom om de gewaagde humor met een actuele knipoog van organisatie Cirq te ontdekken.  Met een Calais-bouwkamp voor kinderen en de voorstelling 'Den Grooten Overtocht' mikt Cirq op de lachspieren.

 

Lees ook:

HOTSPOTS: 6 van de beste saladbars in Gent

HOTSPOTS: dit zijn 5 van de leukste eetplekjes van Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste verwenadresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste vintage-adresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste boetiekjes in Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '