Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Eet genoeg fruit en groenten...

5 tips om deze druilerige dagen door te komen

Ook wij hadden ons deze ochtend het liefst van al omgedraaid in ons bed en de snooze-knop zo’n duizend keer ingedrukt. Het slechte weer zit daar ook zeker voor iets tussen. Helaas kunnen we niet op elke slechte dag vrijaf nemen, want in België zou dat al snel een halfjaar kunnen worden. Dus gingen we op zoek naar tips die ervoor kunnen zorgen dat druilerige dagen ons niet langer acuut een dipje bezorgen.

1. Beweeg

 

 

via GIPHY

 

 

Niet iets waar je onmiddellijk voor staat te springen met dit weer – we willen liever onder een dekentje in de zetel kruipen – maar een (half)uurtje bewegen zal je alleen maar goed doen. Tijdens het sporten komt er namelijk endorfine vrij, waardoor je je gelukkiger zal voelen. Door de lichamelijke inspanning zal je je nadien trouwens ook meer ontspannen voelen.

 

 

2. Eet gezond

 

 

via GIPHY

 

Hoe verleidelijk het ook is om je vol te proppen met koekjes en chocolade, je kan toch beter proberen om gezond te eten. Eet voldoende groenten en fruit, zodat je energiepeil hoog genoeg blijft.

 

 

3. Plan iets om naar uit te kijken

 

 

via GIPHY

 

Beloon jezelf vanavond met een warm bad en/of een goed boek. Dat is iets waar je gedurende de dag al naar uit kan kijken. Op die manier blijf je met een goed gevoel de dag doorkomen.

 

 

4. Slaap genoeg

 

 

via GIPHY

 

Het is niet altijd makkelijk om op tijd te gaan slapen, zeker als je nog veel te doen hebt. Maar met dit slechte weer zal je vanzelf merken dat opstaan moeilijker gaat dan wanneer de zon schijnt. Daarom is het extra belangrijk dat je op tijd gaat slapen, zodat je overdag niet als een zombie achter je bureau zit.

 

 

5. Spreek af met vrienden en familie

 

 

via GIPHY

 

Ook al heb je er nu ab-so-luut geen zin in, sociaal contact kan je meer deugd doen dan je denkt. Als je wat kan bijpraten en lachen, zal je humeur er vanzelf stukken op vooruitgaan.

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '