Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© karsten winegeart via unsplash

3. Je denkt voortdurend aan eten.

11 tekenen dat jij een vreetzakje bent

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Herken je jezelf in het motto ‘food is my favorite f-word‘ én in de volgende 11 signalen, dan ben jij zeker ook een vreetzakje!

1. I can’t get no satisfaction


Je hebt nooit genoeg. Zelfs na een zesgangenmenu en de bijhorende foodbaby van zes maanden, grijp je nog steeds als eerste naar die heerlijke praline of dat lekkere koekje bij de koffie. Al heb je buikpijn van te veel pasta te eten en voel je je een tikkeltje misselijk, als iemand je nog een stukje taart aanbiedt, kan je puur uit goesting geen nee zeggen.

2. Hangry


Eten maakt je blij. Op een vervelende dag kan niks je meer opbeuren dan een pak friet, een stuk pizza of een grote portie macaroni met kaas en hesp. Omgekeerd ook: heb je honger maar ben je niet meteen in de buurt van iets lekkers, dan zal je omgeving het geweten hebben. Een snauw en een beet, tot iets tussen je kiezen dat slechte humeur doet smelten als een blokje emmentaler in de kaasfondue.

3. Geobsedeerd


Je denkt constant aan eten. Voor je gaat slapen denk je al na over wat je zal nemen als ontbijt en ‘s nachts droom je over eten. De enige natte droom die jij hebt, is er eentje van het kwijlen. Tijdens je werk verlang je hevig naar de lunchpauze en vanaf een uur of twee begin je al te denken aan wat je als avondeten zal klaarmaken.

4. Joey doesn’t share food!


Je leent met veel plezier je kledij, schoenen en accessoires uit aan je vriendinnen, zussen en mama. Ja, zelfs die dure handtas. Maar o wee als ze met hun vingers in je bord durven te zitten! Jouw bord is verboden terrein voor iedereen behalve jezelf, punt.

5. Hamster


Waar je ook gaat en op gelijk welk tijdstip van de dag: je bent altijd wel op iets aan het kauwen. Drie grote maaltijden per dag? Vergeet het, drie grote maaltijden per dag PLUS duizend-en-een tussendoortjes. Een stuk fruit, een handvol nootjes, een reep chocolade, een potje muesli, een yoghurtje... Je mond staat nooit stil en je rugzak of handtas lijkt wel een kleine supermarkt op zich.

6. Grote porties


Mensen kijken je vaak vreemd aan als je je bord volschept met puree, groentjes en stukjes kip. Je bent nu eenmaal een grote eter! Het is trouwens herfst, je hebt extra energie nodig om dat dipje de baas te kunnen. Laat die grote porties dus maar komen.

7. Na zoet komt zout, en na zout komt zoet


Als je net een zak M&M’s hebt gegeten, krijg je plots zin in chips, nootjes of iets anders zout. Omgekeerd net hetzelfde: verorberde je zoute crackers, dan wil je als afsluiter een lekker stukje chocolade.

8. Bijgerecht


Als je familie en vrienden weten dat je blijft eten, brengt dit de nodige stress met zich mee. ‘Ga ik wel genoeg hebben?’, spookt er door hun hoofd. Ze zorgen dus dat ze zeker voldoende van alles in huis halen én voorzien zelfs een extra bijgerecht.

9. Grootste stuk


Als iemand je een zelfgemaakt koekje aanbiedt, zal je er zeker van zijn dat jij het grootste exemplaar uit het mandje vist. Als er twee exemplaren aan elkaar blijven hangen, beschouw je dat als je geluksdag! Less is more, kan wel gelden op modevlak. Maar als het op je eten aankomt, dan ga jij toch steevast voor het grootste stuk.

10. ‘Vuilnisbak’


Je kan er absoluut niet tegen als er eten wordt weggesmeten, dat is een doodzonde! Je offert je dan maar op om de restjes van de hele tafel nog naar binnen te spelen.

11. Vaarwel weegschaal


Je trekt je er niks van aan dat je weegschaal af en toe een kilootje meer aanduidt dan je ‘normale’ of oorspronkelijke  gewicht. Je geniet van je eten en het maakt je gelukkig, dat is veel belangrijker dan dat onnozele getalletje.

Gifs  © Giphy.com


Honger gekregen? Probeer dan zeker eens deze overheerlijke receptjes van onze Zon(dig)dag:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '