Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
tiener
© Unsplash

1. Als iemand het woord 'piemel' laat vallen, lig je onmiddellijk plat van het lachen.

11 dingen die aantonen dat we soms nog steeds een tiener zijn

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Dat kleine meisje maakte intussen plaats voor een strong, independent woman. Toch zijn er nog genoeg momenten waarop we ons opnieuw een irritante tiener/puber voelen.

Kinderlijke humor.

Als iemand het woord ‘piemel’ laat vallen, lig je onmiddellijk plat van het lachen, net zoals tijdens de biologielessen over seksuele opvoeding. Ook bij kaka- en pipihumor gier je het nog steeds uit van plezier. Het hoeven immers niet altijd grappen te zijn waarbij je eerst een halfuur moet nadenken voor je de clue snapt.


Irritante puistjes.

Niet enkel mentaal, ook fysiek lijkt het soms alsof we terug naar onze tienerjaren gekatapulteerd worden. Jeugdpuistjes komen immers – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – níét alleen voor op je veertiende. Helaas duiken ze ook in onze twenties en thirties op, en natuurlijk nét wanneer we naar een feestje gaan.


Zorgen om je reputatie.

Je bent oud en wijs genoeg om te weten dat je je niks hoeft aan te trekken van wat anderen van je denken en dat je gewoon lekker jezelf moet zijn. Toch doe je er alles aan om zo veel mogelijk likes te krijgen op Instagram, en ook in real life wil je dat iedereen je leuk vindt.


Uitstelgedrag.

Je weet dat je in de problemen komt als je bepaalde zaken niet onmiddellijk uitvoert. Toch ben je een krak in alles tot op het laatste moment laten liggen, waardoor je als een stresskip op speed door het huis loopt om alles tijdig gedaan te krijgen.


Verslaafd aan die smartphone.

Je gsm lijkt wel aan je hand gelijmd. Je zit constant op je scherm te kijken: op het werk, tijdens het eten, op het toilet, bij het tv-kijken en zelfs tijdens het autorijden (foei!). Overal waar jij gaat, gaat ook je smartphone mee.



Driftbui.

Als je je zin niet krijgt, kan je kwaad worden. Heel erg kwaad. En je hebt er geen enkel probleem mee om dat duidelijk te laten merken. Het gebeurt om de meest onbenullige redenen. De ontbrekende champignons op je pizza of dat ene plukje haar dat steeds blijft rechtstaan, daar maak jij plots Wereldoorlog 3 van. Drama queen, much?



Rommel.

Je zou eigenlijk heel dringend je huis moeten kuisen en al je rommel aan de kant moeten leggen, maar je hebt gewoon veel meer zin om in de zetel te kruipen en lekker niks te doen. Welke verantwoordelijkheden?



Hekel aan bellen.

Wanneer je vroeger naar de dokter of tandarts moest bellen, schoof je dat vervelende karweitje altijd af op je ouders. Tien jaar later heb je nog steeds een grondige hekel aan telefoneren en weiger je je gsm op te nemen bij het zien van een onbekend nummer op het display. Wat is er mis met een mailtje of een sms?



Mama to the rescue!

Waar heb ik die sweater gelegd? Hoe moet ik in godsnaam bechamelsaus maken? Onze mama blijft onze grote redder in nood. Geen enkele hachelijke situatie waar zij geen gouden oplossing voor heeft.


Blozende wangetjes.

Als een knappe man ons een complimentje geeft of als onze crush ons binnen de drie minuten een lief sms’je terugstuurt, worden we zo rood als een tomaat.

Snoep > groenten.

We weten ondertussen wel dat bloemkool gezonder is dan een hamburger van McDonald’s, dat we beter een glas water bestellen dan een vierde (rum) cola en dat we ‘s avonds voor de televisie eigenlijk een stuk fruit zouden moeten eten in plaats van die zak chips of die reep chocolade. Maar... al die rommel is zó lekker. Punt.



Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '