Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ivan Samkov via Pexels

5. Je kinderen op de tablet of je telefoon laten spelen

7 dingen waar jonge mama’s zich niet langer voor hoeven te excuseren

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Mama zijn in 2023 is niet van de poes. Niet alleen vergt de opvoeding en zorg van je kind enorm veel energie, je moet ook nog eens constant sorry zeggen. Omdat je soms terugvalt op papjes uit een potje in plaats van verse groenten te stomen of omdat je je haar kleurt terwijl je borstvoeding geeft. Maar genoeg is genoeg. Over deze zeven zaken hoef je je als jonge moeder niet langer schuldig te voelen.

Niet alle teksten van klassieke slaapliedjes uit je hoofd kennen

Guess what? Voor jouw kind ben jij de Beyoncé van de slaapliedjes. En wat je schoonmoeder betreft die je steeds corrigeert? Zeg haar gewoon dat jouw ‘alternatieve versie’ van ‘Slaap kindje, slaap’ de creativiteit van je baby boost. Wie heeft er trouwens ooit gezegd dat je verplicht bent om tot in den treure ‘Baby Shark’ te zingen? Misschien kan je baby wel net zo goed Harry Styles of Rosalía smaken?

jonge mama's
© Ketut Subiyanto via Pexels

Je kind(eren) niet missen wanneer je aan het werk bent

Dezer dagen is op het gemak aan je bureau eten zonder huilende peuter(s) op de achtergrond jouw definitie van het paradijs. En dat is helemaal oké.

jonge mama's
© Antoni Shkraba via Pexels

Overal speelgoed hebben rondslingeren

Speelgoedautootjes in de bakfiets, knuffels in je handtas, rammelaars in je wagen. Waar je ook bent, je peuter entertainen, is prioriteit numero uno.

jonge mama's
© Mikhail Nilov

Op reis gaan zonder je kind(eren)

Vergeet niet dat je naast mama ook vriendin, partner, dochter, zus… bent. Een citytrip met je vriendinnen, een dinner date met je lief of een dagje shoppen met je zus of mama: geniet ervan zonder je schuldig te voelen. Je weet wat ze zeggen:  a happy mom is a happy kid.

jonge mama's
© Vlada Karpovich via Pexels

Je kind(eren) op de tablet of je telefoon laten spelen

Nogmaals: je kinderen entertainen, is al wat telt. En soms is een tablet of telefoon dan handig, ja. (Dit telt trouwens dubbel wanneer je op een vliegtuig zit).

jonge mama's
© Anna Shvets via Pexels

Die laatste babykilo’s niet verliezen

Je kreeg een kind en hoe je het ook draait of keert: je lichaam zal er nooit nog hetzelfde uitzien. Maar wie maalt er om dat cijfer op de weegschaal? Zolang jij je maar goed in je vel voelt, dat is al wat telt.

jonge mama's
© Mart Production

Te veel schattige foto’s van je kroost op sociale media delen

En wie het niet zint, kan je nog altijd ontvolgen. #SorryNotSorry

jonge mama's
© Anastasia Shuraeva via Pexels

Nog meer leesvoer voor (aanstaande) mama’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '