Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© SPA©E - The Human Quest

Altijd al willen weten hoe het voelt om gewichtsloos te zijn?

WEEKENDTIP: maak een reis door de grootste ruimtetentoonstelling van Europa

Annelies Hart

Ben jij altijd gefascineerd geweest door planeten, raketten en het melkwegstelsel? Dan hebben wij de perfecte weekendtip voor jou. Tot het einde van deze maand kan je namelijk in Antwerp Expo terecht voor de grootste ruimtetentoonstelling van Europa. Ready for take off?

Als je nog geen plannen hebt voor het weekend en je volledig wil laten onderdompelen in de ruimtewereld, is er één adres: Antwerp Expo. Daar gaat nog tot 30 juni SPA©E – The Human Quest door, de grootste ruimtetentoonstelling van Europa. Van de eerste stap op de maan tot de mogelijkheid van toekomstig leven op Mars: de expositie biedt een fascinerend beeld over hoe de mens de ruimte tot nu toe ontdekt heeft.

Dag in het leven van een astronaut

In de ruimtevaarttentoonstelling kan je onder andere een replica zien van de Spoetnik, de eerste satelliet die in een baan om de aarde vloog, en van de drietraps Saturnus V-lanceerraket, die bij vele maanmissies werd gebruikt.

Je ruimtereis stopt niet bij enkel kijken, want er zijn ook tal van doe-opdrachten voor jong en oud. Zo kan je ontdekken hoe het leven als astronaut eruitziet in een gewichtsloze omgeving en kunnen kinderen een weg van opdrachten volgen die door de hele expositie leidt. Met behulp van een audiogids beantwoorden ze verschillende quizvragen, om dan later als echte ruimtekenner buiten te kunnen stappen.

De tentoonstelling SPA©E – The Human Quest loopt tot 30 juni in Antwerp Expo (Vogelzanglaan 7, 2020 Antwerpen). De toegang voor kinderen is € 11 en voor volwassenen € 14. Meer info op de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '