Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij je Flairpocket van deze week geniet je al vanaf 35 euro per persoon van een heerlijke overnachting aan het water.

UITGETEST: redactrice Evi genoot van een heerlijk weekendje aan het water bij Ibis Styles in Nieuwpoort

Nu het zonnetje heerlijk schijnt, verlangen we allemaal naar een fijn weekendje weg aan het water. En guess what? Met je Flairpocket van deze week kan je zalig gaan overnachten aan het water vanaf € 35 per persoon. Webredactrice Evi ging je alvast voor en trok een nachtje richting het Ibis Styles Hotel in Nieuwpoort.

overnachten water

Een dagje aan zee, daar zeg ik geen nee tegen. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een lichte obsessie heb met de Vlaamse kust: garnaalkroketten, ‘t zeetje en een aperitiefje op de dijk, meer moet dat niet zijn. Toen ik de kans kreeg om een nachtje in Nieuwpoort te spenderen, greep ik die dan ook met beide handen.

Helaas waren we lang niet de enige met dat magnifieke idee. Al moet ik toegeven dat zelfs de file richting zee er een klein beetje bijhoort voor mij. Na een lange rit werden we warm onthaald in het Ibis Styles Hotel en zaten we in minder dan vijf minuten op het brede terras aan onze kamer. Het Ibis Styles bevindt zich net buiten Nieuwpoort-Stad, aan de rand van het mooie Diksmuide. Vlak naast het hotel is er een camping, waardoor het er overal gezellig druk is.

In de lobby is er entertainment voor jong en oud. Je vindt er een gezellige bar waar je rustig kan aperitieven, een potje kickeren of darten. Maar onze knorrende magen doen ons al snel de auto nemen richting Nieuwpoort-Bad, waar we op minder dan tien minuutjes staan.

Gelukkig was er nog een tafeltje vrij bij ‘t Marmietje op de zeedijk. Een goed gevuld glas witte sangria met vers fruit, wat garnaal- een kaaskroketjes om te delen et voila! Ons weekend was nu écht begonnen. Ook het hoofdgerecht was om duimen en vingers bij af te likken. Mijn lief – een rasechte carnivoor – ging uiteraard voor de rumpsteak en ik bestelde een gambabrochette. En ik moet toegeven: het was de allerlekkerste die ik ooit voorgeschoteld heb gekregen! Na het eten genoten we nog van een wandeling op de dijk en hebben we de zon zachtjes zien zakken in de zee.

Na een broodnodige maar hemelse nachtrust lieten we ons verleiden door al het lekkers aan het ontbijtbuffet. Van pannenkoeken over koffiekoeken tot versgemaakte omeletjes. We keken onze ogen uit, but first: koffie! Na een stevige portie caffeïne schoven we allebei aan bij het buffet, maar door het grote aanbod sloeg de keuzestress al snel toe. Gelukkig kan je bij een ontbijtbuffet ongegeneerd blijven langsgaan, yum!

Met een goed gevulde maag gingen we een kijkje nemen in de wellness van het hotel. Door de zomervakantie was het er best druk en konden de kinderen er zich uitleven in het verwarmde binnenzwembad. Hou je liever van een rustig wellnessmomentje? Plan er dan ‘s avonds een in, want je kan hier terecht tot middernacht, ideaal voor een late night swim! Omdat het ook zulk prachtig weer was, besloten we Nieuwpoort-Bad weer in te duiken.

Daar wandelden we de dijk af en genoten we van de leuke winkelstraat in Nieuwpoort. James en Basile, Nr. 12 en Joy by Nina zijn mijn persoonlijke favorieten. Ook Toepi, één van de leukste speelgoedwinkels aan de kust is zeker een bezoekje waard. Ja, zelfs als je geen kinderen hebt en/of niet op zoek bent naar een cadeautje.

Na een lange wandeling en goedgevulde winkeltassen besloten we te stoppen bij één van mijn favoriete plekjes in Nieuwpoort: De Franse Bakker. Ze maken niet alleen heerlijke taartjes en koffiekoeken, maar je kan er ook verse broodjes laten beleggen. Als kind ging ik er regelmatig met mijn ouders een broodje halen, dus zo eentje opeten op de dijk is voor mij pure nostalgie. Zo gezegd, zo gedaan en ja, ze smaakten nog steeds even lekker! Al probeerde ik de meeuwen er natuurlijk met man en macht van te overtuigen dat dat écht niet zo was.

Na een heerlijke dag én nacht checkten we uit en gingen weer huiswaarts. Het Ibis Styles Hotel is de perfecte uitvalsbasis wanneer je graag naar de kust komt, maar je liever tussen het groen overnacht (en je niet hoeft blauw te betalen). Merci Flairpocket!

overnachten water

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '