Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Clem Onojeghuo via Unsplash

Op citytrip kan je het niet laten om alle thriftshops binnen te stappen.

15 dingen die je herkent als je een echte thriftshopper bent

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Aaaah, thriftshoppen. Het mooiste wat er is! Niet alleen de zoektocht is superleuk, maar je scoort ook unieke stuks. Vintage is life, en daarom is het tijd voor een lijstje met herkenbare dingen voor wie verslaafd is aan tweedehands kledij shoppen.

Het kan soms lang aanschuiven zijn, maar it’s worth the wait.

Wie geregeld langs de Ajuinlei in Gent komt, weet dat het een ding is: een wachtrij van vijf à tien man om Think Twice binnen te gaan. Zijn ze gek? Maar jij als echte thriftshopper weet dat het het wachten waard is.

Tenzij je iemand buiten ziet komen met een supercool stuk.

Dan kom je helemaal gek en steekt het toch een beetje dat je niet eerder je bed bent uitgerold.

Soms is het vechten om dat ene item.

Ken je die scène waarbij Monica in ‘Friends’ de perfecte trouwjurk vindt, maar iemand anders ‘m op hetzelfde moment vastgrijpt? En vervolgens Rachel en Phoebe bijeen fluit? Ja, exact dat, maar dan met tweedehandskleren. Of misschien ben jij zo vriendelijk om het los te laten, en dan is het maar hopen op goede karma. Please?

Al is het niet altijd een goed idee om je vriend(inn)en bij te hebben.

Met vriend(inn)en gaan thriftshoppen en jullie vallen net op datzelfde stuk? Dan wordt het tricky. Dan maar uitvechten in de paskamer en oprecht bepalen wie er het beste mee staat. Eerlijk toch? Hebben jij en je squad een andere smaak? Lucky you!

Soms schrik je wel van de prijzen.

Wie denkt dat tweedehands shoppen spotgoedkoop is, heeft duidelijk nog nooit ergens anders gekeken dan op een rommelmarkt. In vintage shops scoor je coole stuks niet aan ronde prijzen zoals een à drie euro (tenzij tijdens de solden), eerder aan tien à dertig euro. Maar dan denk je: hé, niemand zal met hetzelfde over straat rondlopen. Lekker uniek!

Tijdens de solden ga je dan ook helemaal loco.

Omdat je vaak zeventien euro betaalt voor een stuk (wat je trouwens er helemaal voor over hebt), is het soms ook fijn als je tijdens de solden je helemaal kan laten gaan.

Gaatje? Knoopje los? Dat fixen we wel!

Iedereen weet dat gedragen kleren niet altijd in perfecte staat zijn. En dat maakt net deel uit van de charme. Je weet dat er een verhaal achter schuilt. Soms heb je dan ook een stuk met een gaatje in of eentje met een knoopje los. Al laat je je daardoor niet tegenhouden als je het echt héél leuk vindt! (Bijna) alles kan gefixt worden, toch? Toch?

De grootste struggle aan tweedehands kledij? Te groot of te klein.

Jawel, het nadeel aan shoppen van unieke stuks gaat ook gepaard met de struggle dat ze niet altijd je maat hebben. Vaak is een stuk te klein, en dan kan je er echt niks aandoen. Of is het te groot, en dan heb je misschien nog een mogelijkheid om het aan te passen met een accessoire of naald en draad.

Niet passen is dan ook geen optie.

Je weet gewoon dat het een te groot risico is. Je bent dan niet alleen teleurgesteld, maar het is ook gewoon zonde van je geld.

Op citytrip kan je het niet laten om alle thriftshops binnen te stappen.

Londen, Amsterdam, Parijs? Shoppingtripje langs alle tweedehandswinkels! Want iedereen weet dat ze daar nóg coolere dingen hebben die we hier in België niet altijd (of zo frequent) vinden.

Op Facebook hou je alle events in de gaten.

Brussels Vintage Market is dan ook jouw highlight van de maand!

Op dagen dat je eigenlijk blut bent, vind je de allerleukste dingen.

De struggle: wanneer je genoeg geld hebt en je eens echt wil laten gaan, vind je niks. En wanneer je eigenlijk blut bent, spot je ineens de allercoolste dingen.

Elke keer vergeet je het ticketje af te trekken voor je het in de was gooit.

Tweedehandskleren ruiken muf, it’s a fact. Daarom gaan je aankopen recta de wasmachine in. Helaas vergeet je elke keer het ticketje ervan te trekken voor je dat doet... Oeps.

Nieuwe drops zijn werkelijk het allerbeste.

Weten dat er een nieuwe lading tweedehandskledij op je ligt te wachten, is echt iets om naar uit te kijken.

Wanneer een nieuwe winkel de deuren opent, ben je dolgelukkig.

Je hebt natuurlijk je vaste plekjes waar je wekelijks shopt, maar als een nieuwe tweedehandswinkel z’n deuren opent, spring je echt een gat in de lucht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '