Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Serre

Je kan je in een van de tien sprookjesachtige serres laten verwennen door een topchef die een zesgangendiner op tafel tovert.

Bij pop-uprestaurant Serre kan je feeëriek tafelen in de tuinen van Kasteel van Ooidonk

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als er één ding is waar we met z’n allen massaal naar uitkijken, dan is het wel dat eerste restaurantbezoekje mét alles erop en eraan. Mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte locatie voor dat romantische dinertje, één adres: het pop-uprestaurant ‘Serre’.


Normaal gezien zou de horeca op 1 mei heropenen, maar hoe dat zal gebeuren en of dat überhaupt wel het geval zal kunnen zijn, weten we pas morgen na het Overlegcomité. Toch weerhoudt dat het creatieve en vooral culinaire brein achter Serre er niet van om hun gloednieuwe pop-upconcept voor te stellen. Áls de horeca groen licht krijgt, kan je vanaf 1 mei met de voeten onder tafel schuiven in een van hun überromantische serres die op een nog romantischere locatie staan: in de tuinen van het Kasteel van Ooidonk in Deinze.

Serre laten installeren


Van 1 mei tot en met 23 mei kan je je er in een van de tien serres met je bubbel (van vier tot zes personen) laten verwennen door een topchef die een zesgangendiner op tafel tovert. ‘Als de overheid het toestaat, lanceren we “Serre” in mei in de tuinen van het Kasteel van Ooidonk. Daar komt een pop-uprestaurant met tien serres die je met je bubbel kan reserveren. In totaal krijgen zo 2800 mensen de kans om in deze feeërieke setting hun voeten onder tafel te schuiven. Daniël Deruyter en Lucas Lefebure van Garçon Catering bereiden een heerlijk zesgangenmenu om te sharen. Samen coronaproof genieten staat centraal’, verduidelijkt Michiel Vanderheyden van het eventbureau Porta Mundi dat op het idee kwam.

‘Wie het concept wil boeken, zal wel snel moeten zijn, want vanaf augustus strijken we in principe op een andere, vaste locatie neer’, aldus Michiel. Waar dat precies zal zijn is nog een geheim. Als de horeca op 1 mei niet mag heropenen, blijven de aangekochte tickets geldig voor een andere datum. Het zal deze zomer voor particulieren en bedrijven trouwens ook mogelijk zijn om een serre, inclusief kok én bediening, te laten installeren in de tuin. ‘Wij plaatsen dan één of meerdere serres, zorgen voor een topchef die op locatie aan de slag gaat en we regelen ook professionele bediening’, legt Michiel uit. ‘De serres kunnen thematisch worden ingericht zodat het voor jou en je gezelschap een onvergetelijke ervaring wordt, aangepast aan je eigen smaak of voor een speciale gelegenheid.’

Wil je graag zelf een tafeltje reserveren in een van de serres die in de tuinen van het kasteel staan? Een lunchmenu kost 55 euro per persoon, voor een diner betaal je 75 euro per persoon. Reserveren doe je op www.serrepopup.be. Daar vind je ook meer info over hoe je een serre kan laten installeren in je tuin.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '