Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kaboompics.com via Pexels

MUST DO: je kan deze zomer dineren in het feeërieke Bijenbos

Dineren in het feeërieke Bijenbos op een zomerse avond? Het kan! Vanaf begin juli tot en met eind september kan jij je voetjes onder tafel schuiven en genieten van enkele culinaire hoogstandjes. En dat in het midden van een prachtige, groene oase. Een avond die je niet snel zal vergeten!


LYSET en OLIVR catering slaan deze zomer de handen in elkaar en serveren via een unieke pop-up een heerlijk diner in het Bijenbos in Balegem. De inspiratie voor hun concept haalden ze alvast bij opa. Hij was imker en zorgde met veel liefde voor zijn bijenstand in het Oost-Vlaamse dorpje. Hij was heel zijn leven lang gefascineerd door de wonderlijke wereld van de bij. Zo kon hij er niet alleen uren over vertellen, maar oogstte hij ook honing en smolt hij bijvoorbeeld bijenwas.

Bijzondere setting


Zo ontstond er bij de volgende generatie een droom om deze groene oase op een originele manier in de kijker te zetten en wilden ze dit BIJzondere (heb je hem?) plekje natuur met iedereen delen. Daarom organiseren ze er de komende maanden een zomerse pop-up waar je zalig kan dineren.

Wat mag je nu precies verwachten? Bij aankomst kan je genieten van een aperitief op het terras. Niet veel later schuif je door naar de aangeklede tent waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd. Tijdens het wachten kan je kijken naar hoe de kok alles klaarmaakt vanuit zijn mobiele keuken die voor de tent opgesteld staat. Daarnaast kan je ook wegdromen door naar het feeëriek verlichte bos te staren.

De menukaart zelf blijft nog heel eventjes geheim, maar je krijgt sowieso enkele lekkere hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht en uiteraard ook een dessert. Voor elke gang kan je bovendien kiezen uit twee gerechten. Op de avond zelf maak je pas je uiteindelijke keuze. Het menu is geschikt voor alle vlees- en visliefhebbers, maar vegetariërs kunnen rekenen op een aangepaste kaart.

Praktisch: de pop-up gaat door vanaf 3 juli tot en met 20 september en dit telkens van vrijdag tot en met maandag. De avond begint om 19u30 en het einde is voorzien omstreeks middernacht. Reserveren kan via de website en per persoon betaal je 65 euro (exclusief dranken).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '