Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

En het ligt in het hartje van België!

MUST VISIT: dit is officieel het meest Instagramwaardige restaurant van ons land

Jolien Meremans

Op café of restaurant gaan zonder een foto te maken van wat er op ons bord ligt? Het is bijna onmogelijk geworden. We delen er op Instagram gretig op los en stoefen maar al te graag over de mooie gerechtjes die we oppeuzelen. Daarom lijstte de website Big Seven Travel de 50 meest Instagramwaardige cafés en restaurants ter wereld op en geloof het of niet, maar ook ons land staat in de top 50!


Voor de nummer één van de wereld moet je niet in Londen of New York, maar wel in Sydney (Australië) zijn. Daar ging het Speedos Cafe met de gouden medaille lopen. ‘Ze serveren er het mooiste eten dat je ooit zal zien. De explosie van kleur in een simpel gerecht, zoals pannenkoeken, is adembenemend’, liet Big Seven Travel weten.

Wat het cafeetje nu echt zo speciaal maakt? Je hebt er een prachtig uitzicht op het beroemde strand Bondi Beach en er is maar plaats voor 50 personen, wat van de bar een knus stekje maakt. Ook qua eten en drinken steken ze er met kop en schouders bovenuit: ze proberen hun gerechten op alle mogelijke manieren kleur en vorm te geven met eetbare bloemen en verrassende combinaties.

Bij ons


Is Australië voor jou net iets te ver om een paar foto’s te gaan nemen? No stress, want ook België staat in de lijst! Op de 40ste plaats pronkt La Fabrique en ville, een restaurant in Brussel. Het statige gebouw van het restaurant zit verstopt tussen de bomen van het Egmontpark en staat vooral bekend om de rustige ligging en het wondermooie interieur. Je kan er uitgebreid brunchen en heerlijk dineren tegen een schappelijke prijs. Zeker eentje om op je bucketlist te zetten!

Toch bereid om ook buiten de landgrenzen op zoek te gaan naar enkele straffe hotspots? Het Speedos Cafe werd in de top drie vergezeld door het ultraroze EL&NL in Londen en het Alfred Cafe in Los Angeles.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '