Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Cacaobrood, stoofvlees met chocoladetoetsen en bitterballen met een cacaodip, gemaakt door een oud-medewerker van Sergio Herman: wij zijn geïntrigeerd.

MUST VISIT: nieuw Antwerps restaurant Octave is een hommage aan chocolade

Vlakbij het station van Antwerpen-Centraal heeft Octave, het allereerste bean-to-bar-restaurant ter wereld, zijn deuren geopend. In Octave worden cacaobonen ter plekke geroosterd en verwerkt tot chocolade om gebruikt te worden in de gerechten. Een must visit voor elke chocoholic, lijkt ons.


De naam Octave verwijst naar Octaaf Callebaut, de grondlegger van de grootste chocoladefabrikant ter wereld, en maakt de ambitie van het restaurant onmiddellijk duidelijk. Octave is een hommage aan cacao, chocolade en chocolatiers. Chef Thomas Van de Weyer – een ancien van Sergio Herman – wil met verfijnde gerechten de verrijkende mogelijkheden tonen die cacao biedt als hartig en zoet ingrediënt. Dat doet hij onder meer met een ganache van mosterd en cacao bij bitterballen, stoofvlees met cacaotoetsen en natuurlijk klassiekers zoals de dame blanche. Geen zorgen als je lief geen chocoladeliefhebber is: er zijn ook gerechten zonder cacaotoetsen. 

Octave


Octave


Octave


[td_smart_list_end]

Je kan nu terecht op het Koningin Astridplein in Antwerpen om in het mooie pand te proeven van de cacaocreaties van de chef. Reserveren kan online.

Meer inspiratie voor een etentje: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '